Verschillen tussen payrolling en uitzenden

De hoofdtaak van een uitzendbureau is het werven en selecteren van nieuwe werknemers voor de ondernemer. Een payroll bedrijf doet dit niet. Dit is een extra dienstverlening die natuurlijk de nodige kosten met zich meebrengt. Hierdoor is een uitzendbureau vaak duurder dan een payroll bedrijf.

Ook is de binding tussen ondernemer en medewerker vaak anders wanneer er sprake is van een uitzendcontract ten opzichte van een payroll contract. Een medewerker op uitzendbasis komt een bedrijf binnen via het uitzendbureau. In een payroll constructie komt de medewerker direct in contact met de ondernemer (de opdrachtgever). De ondernemer kiest namelijk zelf de nieuwe medewerker. Hij zet de vacature uit en voert sollicitatiegesprekken. Een payroll bedrijf komt pas in beeld wanneer de ondernemer de nieuwe medewerker aanmeldt om een arbeidsovereenkomst op te stellen. Op deze manier is er meer direct en persoonlijk contact tussen de ondernemer en het personeel. Beiden zien het payroll bedrijf dan ook vaak als de (externe) P&O-afdeling van het bedrijf in plaats van de juridisch werkgever van de medewerker.

Overeenkomst tussen payrolling en uitzenden

Net als een payroll bedrijf, neemt een uitzendbureau het personeel dat op de werkvloer van de ondernemer staat in dienst. Ook neemt het uitzendbureau de administratieve zaken en risico’s over die komen kijken bij het juridisch werkgeverschap.

Payroll voor de ondernemer

Payroll is het uitbesteden van de administratieve zaken en risico’s die horen bij het werkgeverschap aan een extern bedrijf: het payroll bedrijf. Letterlijk betekent payroll ‘loonlijst’ in het Nederlands. Een payroll organisatie wordt namelijk juridisch werkgever van de medewerkers van de ondernemer. Zo staan de medewerkers nog steeds op de werkvloer van de ondernemer, maar op de loonlijst van het payroll bedrijf. Deze regelt alle ingewikkelde en tijdrovende zaken van het werkgeven en stuurt hiervoor één overzichtelijke factuur. Zo heeft de ondernemer zijn handen vrij voor alle andere zaken die komen kijken bij het ondernemerschap.

Payroll voor de medewerker

Een medewerker merkt niet zoveel van de payroll constructie. Hij staat immers gewoon op de werkvloer van de ondernemer. Het payroll bedrijf is ook niet betrokken bij de dagelijkse aansturing, dat doet de ondernemer zelf. Wat doet een payroll bedrijf dan wel? Het payroll bedrijf gaat een arbeidsovereenkomst aan met de medewerker, betaalt het salaris en vakantiegeld van de medewerker uit en biedt een pensioenregeling. Mocht de medewerker ziek zijn, dan begeleidt het payroll bedrijf het verzuimtraject. En heeft de medewerker een vraag over het dienstverband? Ook dan richt hij zich tot de payroll organisatie.

Heb je nog meer vragen over wat payroll nu precies is? Laat het ons weten! Stuur een bericht naar info@please.nl of bel met een van onze adviseurs via 0492 – 388 888.

Charlotte Hendriks Marketing en communicatie
Charlotte Hendriks

Meer gerelateerde artikelen

In welke branches is Please actief?

Please werkt voor opdrachtgevers in uiteenlopende branches. Van horeca tot metaal & techniek en van detailhandel tot...

Verder lezen

Wat zijn de nadelen van payroll?

Nadelen payrolling voor werkgevers Zijn er nadelen van payroll? Vraag mensen naar het gevoel dat ze hebben bij payroll ...

Verder lezen

Wat zijn de voordelen van payroll?

Payroll voordelen voor werkgevers Payroll heeft als belangrijkste voordeel dat je geen omkijken meer hebt naar je ...

Verder lezen

Kunnen medewerkers altijd bij Please op de payroll?

Medewerkers kun je in principe te allen tijde bij Please op de payroll zetten. We zijn uiteraard wel verplicht de ...

Verder lezen

Hoe werkt een payrollconstructie?

In een payrollconstructie heb jij als opdrachtgever een payrollovereenkomst met Please. De betreffende medewerker(s) ...

Verder lezen

Wat zit er in de factor bij payrolling?

Personeelskosten bestaan altijd uit een aantal elementen. Denk aan de verplichte (wettelijke) regelingen, risico's, ...

Verder lezen