Terug naar overzicht
Kennisbank

Werktijdverkorting

Dinsdag 17 maart 2020 heeft het kabinet besloten om de regeling werktijdverkorting te vervangen door een nieuwe tijdelijke maatregel voor werkgevend Nederland; Noodfonds Overbrugging Werkgelegenheid (NOW). Dit in verband met de vele aanvragen door de corona-crisis. Met deze maatregel wil het kabinet meer werkgevers financieel tegemoet komen én zij willen dit ook sneller doen naar aanleiding van de corona-crisis. Daarnaast wil de overheid door middel van deze maatregel ook een grote golf van ontslagen personeel op korte termijn voorkomen.

Het is vanaf dinsdag 17 maart dus ook niet meer mogelijk om een aanvraag in te dienen voor de Werktijdverkorting.

Let op!

  • Heb jij van al akkoord gehad op de toekenning voor Werktijdverkorting? Dan blijft deze gewoon van kracht. Let wel: loopt de Werktijdverkorting af én wil je deze verlengen, dan maak je automatisch gebruik van de nieuwe maatregel Noodfonds Overbrugging Werkgelegenheid (NOW).
  • Heb jij nog géén akkoord gehad op de toekenning Werktijdverkorting? Dan staat de aanvraag nog open bij het UWV en wordt deze in behandeling genomen als een aanvraag voor de nieuwe maatregel Noodfonds Overbrugging Werkgelegenheid (NOW).