Terug naar overzicht
Kennisbank

Wat zijn de nadelen van payroll?

Nadelen payrolling voor werkgevers

Zijn er nadelen van payroll? Vraag mensen naar het gevoel dat ze hebben bij payroll en je krijgt heel uiteenlopende antwoorden. Zoals voor veel zaken, geldt ook voor payroll dat onbekend onbemind maakt. Daarom leeft soms het gevoel dat payroll nadelen met zich meebrengt. Dit is uiteraard persoonlijk en berust gelukkig vaak ook op misverstanden.

Over payrolling bestaan veel (onterechte) vooroordelen. Zo zou payroll duur zijn, slecht voor werknemers en een makkelijke constructie om onder werkgeversverplichtingen uit te komen. Echter is niets minder waar.

Please neemt je alle administratieve verplichtingen, rompslomp en risico’s van het werkgeverschap deskundig uit handen. Dat betekent:

  • gemak;
  • inzicht in personeelskosten;
  • zekerheid;
  • collectieve voordelen;
  • én minder risico dankzij payrolling.

Als je payrollt weet je zeker dat alles goed geregeld is. Dat geeft rust én biedt kansen voor je onderneming. Jij kunt je immers weer volledig richten op het ondernemerschap. Wij regelen de rest. Ben je benieuwd naar alle voordelen van payrolling? Lees dan snel verder en ontdek ook wat Please je allemaal uit handen neemt.

Nadelen payrolling voor werknemers

Werknemers hebben wel eens vragen over een payrollconstructie. Bijvoorbeeld: “Waarom ben ik niet direct in dienst bij mijn werkgever?”, “Krijg ik wel een goed contract?” en “Hoe zeker ben ik van mijn baan als ik een payrollcontract hebt?”. En dat snappen we bij Please.

Met invoering van de Wet Arbeidsmarkt in Balans (WAB), heeft een payrollkracht recht op álle arbeidsvoorwaarden zoals deze gelden binnen (de branche van) het bedrijf waar de payrollkracht te werk wordt gesteld. Hierdoor is er eigenlijk geen onderscheid meer tussen een payrollkracht en een werknemer in directe dienst van de opdrachtgever. Het enige verschil is dat de opdrachtgever geen omkijken heeft naar alle juridische en administratieve rompslomp van het werkgeverschap.

Daarnaast moet een payrollbedrijf zich uiteraard houden aan alle wet- en regelgeving. Erkende bedrijven in de payroll-/uitzendbranche, zoals Please, worden ook nog eens extra vaak gecontroleerd. Daardoor zijn medewerkers bij Please altijd verzekerd van een correcte arbeidsovereenkomst.

Lees hier meer over de voordelen voor werknemers