Wat is sectorverloning?

Sectorverloning, wat houdt dit in? In het kader van ‘de vervuiler betaalt’ brengt de Belastingdienst alle Nederlandse bedrijven onder in een bepaalde fiscale sector, voornamelijk op basis van beroepsgroepen.
Voor iedere sector gelden verschillende premiepercentages voor een deel van de werknemersverzekeringen omdat de aanspraken daarop per beroepsgroep verschillend zijn. Hoe meer een sector aanspraak maakt op de werknemersverzekeringen, hoe hoger de premies.

Sectorindeling uitzend- en payrollbedrijven

De fiscus wil om praktische redenen een onderneming slechts in één sector indelen. Daarom worden uitzend- en payrollbedrijven in een aparte sector ingedeeld: sector 52. Uitzenden gebeurt echter in vrijwel alle beroepsgroepen. Hierdoor hebben uitzendbedrijven vaak een groot aantal medewerkers in dienst van een bepaalde sector. Daarom mogen zij medewerkers van één beroepsgroep fiscaal onderbrengen in de bijbehorende vaksector. Op deze manier draagt het uitzendbedrijf passende premies af voor de functie van de werknemer, in plaats van de hogere premie van de uitzendsector.

De voordelen van Please

Please Payroll neemt je alle administratieve verplichtingen, rompslomp en risico’s van het werkgeverschap deskundig uit handen. Dat betekent:

  • gemak;
  • flexibiliteit;
  • zekerheid;
  • collectieve voordelen;
  • én minder risico dankzij payrolling.

Als je payrollt weet je zeker dat alles goed geregeld is. Dat geeft rust én biedt kansen voor je onderneming. Jij kunt je immers weer volledig richten op het ondernemerschap. Wij regelen de rest. Ben je benieuwd naar alle voordelen van payrolling? Lees dan snel verder en ontdek ook wat Please je allemaal uit handen neemt.

Gerelateerde artikelen

Hoe wordt mijn salaris bepaald?

Welke contractsoorten biedt Please aan?

Verandert mijn salaris als ik op de payroll sta?

Welke contractsoorten zijn er? Arbeidscontracten uitgelegd

Wat is een RI&E en hoe voer je deze uit?

Wat zijn de voordelen van payroll?

Loondoorbetaling bij feestdagen