Terug naar overzicht
Kennisbank

Wat is ouderschapsverlof?

Recht op ouderschapsverlof

Werknemers met kinderen tot 8 jaar hebben recht op ouderschapsverlof. Met dit verlof werken zij tijdelijk minder om meer tijd door te brengen met hun kind. Dit geldt voor ieder kind waar hij of zij voor zorgt, ook voor stief-, pleeg- en adoptiekinderen.

Ouderschapsverlof berekenen

Het ouderschapsverlof bedraagt 26 keer het aantal uren dat de werknemer per week werkt. Indien de werknemer 40 uur per week werkt, dan heeft de hij/zij recht op 1040 uur ouderschapsverlof. De werknemer mag zelf bepalen hoe hij/zij deze uren wil opnemen. Bijvoorbeeld 1 dag per week, of het totale aantal uren direct na het bevallingsverlof of pas na een aantal jaar.

Ouderschapsverlof man/partner

Het ouderschapsverlof maakt geen onderscheid tussen mannen of vrouwen. Zowel vaders als moeders hebben recht op hetzelfde aantal uren ouderschapsverlof.

Betaald ouderschapsverlof

Het ouderschapsverlof neemt de werknemer vaak onbetaald op. Je kunt er als werkgever voor kiezen om het loon (gedeeltelijk) door te betalen. Dit is ook afhankelijk van de cao of de aanvullende arbeidsvoorwaarden die op jouw bedrijf van toepassing zijn.

Verschillende soorten verlof bij zwangerschap

Wil je weten hoe het zit met de regels omtrent het zwangerschapsverlof, bevallingsverlof, (aanvullend) geboortelof of verlof bij tweelingen/meerlingen? Lees dan het kennisbankartikel ‘De verschillende soorten verlof bij zwangerschap‘.