Terug naar overzicht
Kennisbank

Wat is flex?

Wat is flex?

Met flex bedoelen we het flexibel inzetten van personeel via een externe partij, een partner in personeelszaken. Deze partij werft de ideale kandidaat voor jouw vacature en stelt hem of haar op uitzendbasis aan je beschikbaar. Ook worden zij de juridisch werkgever van het personeel. Dit betekent dat zij de bijbehorende werkgeversrisico’s dragen en de werkgeverstaken van je over nemen. Daarvoor betaal jij als opdrachtgever een vast, vooraf overeengekomen tarief. Geen vervelende verrassingen achteraf of addertjes onder het gras dus, maar duidelijkheid en transparantie.

Jij geeft alleen nog maar door dát je op zoek bent naar een nieuwe werknemer en de rest draag je over. Denk aan het opstellen van een wervende vacaturetekst tot het opstellen van een goede arbeidsovereenkomst, het op tijd uitbetalen van het salaris en het begeleiden bij verzuim.

Zo weet je dat alles goed geregeld is, kun je je volledig richten op het laten groeien van je bedrijf en profiteer jij van maximaal flexibele inzet van je personeel, tot wel 5,5 jaar. Deze dienstverlening van Please is goed te combineren met Please Recruitment. Onze Recruitment experts gaan graag voor jou aan de slag om een nieuwe werknemer voor jou te vinden.

Je kiest voor flex wanneer je…

  • op het punt staat om je eerste/een nieuwe medewerker aan te nemen;
  • jouw tijd liever besteedt aan het ondernemen;
  • piek en ziek wilt opvangen;
  • tot wel 5,5 jaar flexibele contracten wilt bieden;
  • werkgeversrisico’s graag beperkt tot een minimum;
  • jouw personeelszaken gewoon goed wilt regelen.