Terug naar overzicht
Kennisbank

Wat is een G-rekening?

Wat is een G-rekening?

Een G-rekening is een geblokkeerde rekening. Hiervan mag het payrollbedrijf alleen de omzetbelasting, loonbelasting en premies aan de Belastingdienst en onderaannemers betalen. Als opdrachtgever kun je hier een gedeelte (minimaal 25%) van je totale factuurbedrag naar overmaken. Zo kun jij aantonen dat jij je fiscale verplichtingen als inlener bent nagekomen en beperk jij het risico van de inlenersaansprakelijkheid.

G-rekening aanvragen

Indien je zaken doet met een bedrijf dat personeel uitleent, detacheert of uitzendt, kun je het uitzend-/payroll-/detacheringsbedrijf vragen om een G-rekening te openen voor jou. Deze intermediaire partij kan alleen een G-rekening openen bij een bank als hij beschikt over een G-rekeningovereenkomst van de Belastingdienst.

G-rekening deblokkeren

De G-rekening is ene geblokkeerde rekening. Het is echter mogelijk om (een deel van) de G-rekening te deblokkeren. Dit kan als het saldo op de G-rekening hoger is dan de loonheffingen die je eigenlijk moet afdragen voor je personeel. Zowel de inlener als de intermediair kan deze deblokkering aanvragen middels een speciaal formulier via de Belastingdienst.

Please beschikt uiteraard over een G-rekening. Bekijk hier de G-rekeningovereenkomsten van Please hier. Hier vind je ook onze andere certificeringen.