Wat houdt het (aanvullend) geboorteverlof in?

Hoe zit het met het geboorteverlof in 2021? En wat is het aanvullend geboorteverlof precies? In dit kennisbankartikel voor werknemers en werkgevers vertellen we je alles over het (aanvullend) geboorteverlof. Ben je benieuwd hoe het zit met de uitbetaling van het geboorteverlof? Lees dan vooral verder!

Wat is geboorteverlof?

Partners hebben evengoed recht op verlof na de geboorte van een kind. Daarvoor is het geboorteverlof in het leven geroepen. In de volksmond wordt het geboorteverlof ook wel kraamverlof, partnerverlof of vaderschapsverlof genoemd.

Geboorteverlof 2021

Tot 1 januari 2019 had de partner van de kraamvrouw recht op 2 betaalde verlofdagen. Eén voor de geboorte en één voor de aangifte van het kind. Sinds 1 januari 2019 is het geboorteverlof uitgebreid en gelden de volgende regels:

  • Het verlof duurt 1 werkweek tegen 100% loondoorbetaling
  • Het verlof moet binnen 4 weken na de dag van de bevalling worden opgenomen
  • De werkgever betaalt het geboorteverlof

Wat is aanvullend geboorteverlof?

Vanaf 1 juli 2020 kan de partner van de kraamvrouw na het geboorteverlof ook aanvullend geboorteverlof opnemen. Dit verlof duurt maximaal 5 weken. De werknemer moet dit verlof binnen 6 maanden na de geboorte opnemen. Het aanvullend geboorteverlof wordt betaald door het UWV.  De werkgever vraagt de uitkering aan bij het UWV en betaalt de werknemer hiervan. De werknemer ontvangt tijdens het verlof 70% van het (maximum) dagloon.

Wie kan het (aanvullend) geboorteverlof opnemen?

  • De (gehuwde) partner van de moeder
  • Degene die ongehuwd met de moeder samenwoont
  • De persoon die het kind van de moeder erkent

Verschillende soorten verlof bij zwangerschap

Wil je weten hoe het zit met de regels omtrent het zwangerschapsverlof en bevallingsverlof? Wanneer je recht hebt op (betaald) ouderschapsverlof of verlof bij tweelingen/meerlingen? Lees dan snel verder in het kennisbankartikel ‘De verschillende soorten verlof bij zwangerschap‘.

Wil je verder praten? Of heb je een vraag over dit artikel? Bel ons of stuur gewoon een mailtje naar info@please.nl.

Gerelateerde artikelen

Medewerker aan het woord – Cas van der Steen (27)

Veel startende horecabedrijven groeien pijlsnel

Medewerkers tijdens de Ramadan

Directeur Please over samen ondernemen in crisistijd

Marnix Geus: eerst de mensen, dan de handel