Loonheffingskorting toepassen of niet?

Als je werkt, ben je verplicht onder andere loonbelasting en premies volksverzekeringen te betalen. Dit wordt automatisch ingehouden op je salaris. Omdat je werkt, heb je recht op loonheffingskorting. Zo betaal je minder belasting en houd je netto meer salaris over.

Wanneer loonheffingskorting toepassen?

Werk je tegelijkertijd bij meer dan 1 werkgever? Of heb je een uitkering en tegelijkertijd een baan? Laat dan bij 1 werkgever de loonheffingskorting toepassen. Doe dit bij de werkgever waar je de meeste inkomsten van hebt. Een uitkeringsinstantie, zoals het UWV, is in dit geval ook een ‘werkgever’.

Als je de loonheffingskorting bij meerdere partijen gelijktijdig laat toepassen, krijg je teveel korting op je belasting. En bestaat de kans dat je aan het einde van het jaar een naheffing krijgt van de Belastingdienst.

Werk je via Please? Laat ons dan – voor je aan de slag gaat – weten of wij de loonheffingskorting toe moeten passen. Dit nemen wij vervolgens op in je arbeidsovereenkomst. Mocht je op een later tijdstip willen wijzigen of je het wel of niet laat toepassen, dan kun je dit later altijd nog aan laten passen.

Wat vind je in UurOnline?

In jouw persoonlijke UurOnline omgeving vind je veel meer dan alleen jouw gewerkte uren. Na iedere verloning ontvang je van ons een smsje, de bijbehorende loonstrook kun je dan dezelfde dag nog inzien in jouw personeelsdossier. Daar vind je overigens ook je arbeidsovereenkomst en jaaropgaven. Ook heb je via UurOnline direct toegang tot Please Pleasure, het collectiviteitsplatform van Please, boordevol leuke acties en kortingen op dagjes uit. Daarnaast start via UurOnline direct een van de vele gratis trainingen van GoodHabitz, profiteer van flinke korting op een opleiding van NTI én je zorgverzekering. Bekijk en download ook onze salariskalender, dan weet je precies wanneer je je loon ontvangt

En heb je een vraag over je baan? Kijk eens bij veelgestelde vragen. Daar vind je de antwoorden op de meest voorkomende vraagstukken van onze medewerkers. Staat je vraag er niet bij? Stel hem direct online. Onze experts geven je zo snel mogelijk antwoord.

Gerelateerde artikelen

Payroll is niet duurder dan zelf verlonen

Opleiding en ontwikkeling voor je medewerkers

Complexiteit wetgeving frustreert werkgevers en banengroei

Dit zijn dé voordelen van payroll

Gebouw | Please

Payroll blijft belangrijke banenmotor voor mkb

Overuren uitbetalen of niet? Please weet raad

Please lanceert nieuwe belofte en klantbenadering

Gebouw | Please

Een payrollbedrijf selecteren. Waar let je op?

Vitaliteit op de werkvloer, een trend of enorm waardevol?