Terug naar overzicht
Kennisbank

Loonheffingskorting niet toegepast, toch belasting betalen

Er bestaat vaak onduidelijkheid over wat loonheffingskorting nu precies is en of het wel of niet toegepast moet worden. Loonheffingskorting is een korting op de belasting en premies (loonheffing) die je over je loon betaalt. Het betekent dus niet dat je gekort wordt op je loon als je de loonheffingskorting laat toepassen. Kortom:

  • Loonheffingskorting wel toepassen
    er wordt minder belasting per salarisuitbetaling ingehouden en je houdt dus méér netto salaris over.
  • Loonheffingskorting niet toepassen
    er wordt meer belasting per salarisuitbetaling ingehouden dus je ontvangt minder netto salaris. Máár je ontvangt alle korting dan in één keer met je jaarlijkse belastingaangifte.

Let wel op dat je deze korting maar via één werkgever of uitkeringsinstantie laat toepassen. Ontvang je op meerdere plekken loon en/of een uitkering? Dan is het verstandig om de loonheffingskorting toe te laten passen op de plek waar je het meest ontvangt. Vraag je de korting op twee plekken aan? Dan is de kans groot dat je te veel korting ontvangt en dus moet terugbetalen.

Wat vind je in UurOnline?

In jouw persoonlijke UurOnline omgeving vind je veel meer dan alleen jouw gewerkte uren. Na iedere verloning ontvang je van ons een smsje, de bijbehorende loonstrook kun je dan dezelfde dag nog inzien in jouw personeelsdossier. Daar vind je overigens ook je arbeidsovereenkomst en jaaropgaven. Ook heb je via UurOnline direct toegang tot Please Pleasure, het collectiviteitsplatform van Please, boordevol leuke acties en kortingen op dagjes uit. Daarnaast start via UurOnline direct een van de vele gratis trainingen van GoodHabitz, profiteer van flinke korting op een opleiding van NTI én je zorgverzekering. Bekijk en download ook onze salariskalender, dan weet je precies wanneer je je loon ontvangt

En heb je een vraag over je baan? Kijk eens bij veelgestelde vragen. Daar vind je de antwoorden op de meest voorkomende vraagstukken van onze medewerkers. Staat je vraag er niet bij? Stel hem direct online. Onze experts geven je zo snel mogelijk antwoord.