Terug naar overzicht
Kennisbank

Ik ben ziek, wat nu?

Jouw opdrachtgever werkt samen met Please om alle personeelszaken zo goed mogelijk te regelen. Verzuimzorg is één van de zaken die wij jouw opdrachtgever uit handen nemen. Dat betekent dat wij jou én je opdrachtgever ondersteunen als je ziek bent. Om dat te kunnen doen werken we met een verzuimreglement en bijbehorend stappenplan.

Hierbij attenderen we je op het stappenplan bij ziekte zodat je precies weet wat jij moet doen, wat je van Please kan verwachten én van je opdrachtgever als je ziek bent.

Je bent ziek, wat nu?

  1. Je meldt je op de eerste ziektedag vóór 09:00 uur ziek bij Please via 0492 – 388 888 én bij je opdrachtgever.
  2. Ga je onder werktijd ziek naar huis? Dan meld je dit ook meteen telefonisch bij Please en bij je opdrachtgever.
  3. Zorg ervoor dat je telefonisch bereikbaar bent tijdens je arbeidsongeschiktheid. Please neemt namelijk regelmatig contact met je op om te informeren hoe het met je gaat. Als we een bericht achterlaten is het noodzakelijk dat je hier zo spoedig mogelijk op reageert.
  4. Het kan zijn dat, naast de verzuimconsulenten van Please, de bedrijfsarts of arbodienst contact met je opneemt. Alle afspraken nemen we op in jouw verzuimdossier. Uiteraard wordt alle informatie vertrouwelijk behandeld.
  5. Mocht er sprake zijn van langdurig ziekteverzuim, dan volgt een uitgebreider traject. Hiervoor verwijzen we je naar het verzuimreglement op UurOnline.
  6. Ben je weer beter? Meld dit dan direct bij je opdrachtgever én meld je vóór 12:00 uur beter bij Please via 0492 – 388 888.

Heb je nog vragen over de regels rondom verzuim? Bekijk het verzuimreglement op UurOnline of neem contact op met ons via 0492 – 388 888 of info@please.nl.