Terug naar overzicht
Kennisbank

Hoe werkt een payrollconstructie?

In een payrollconstructie heb jij als opdrachtgever een samenwerkingsovereenkomst met Please. De betreffende medewerker(s) heeft een arbeidsovereenkomst bij Please. Jij hebt uiteraard wel verantwoordelijkheden voor de medewerker, aangezien deze bij jou op de werkvloer werkt. Denk hierbij aan een veilige werkplek bijvoorbeeld. Daarnaast blijf je het gezag houden over de medewerker(s) en heeft de medewerker recht op alle arbeidsvoorwaarden als ware hij bij jou in directe dienst.

Hoe werkt een payrollconstructie?

1. Samenwerkingsovereenkomst
Met Please sluit je een samenwerkingsovereenkomst. Zo zijn de meeste werkgeversrisico’s afgedekt en heb je geen omkijken meer naar de administratie rondom je personeel.

2. Personeelsreglement
Je werft je eigen medewerkers en maakt afspraken over onder andere het salaris en uren. Algemene richtlijnen en afspraken leg je vast in het personeelsreglement. Vervolgens meld je de medewerker(s) bij ons aan.

3. Arbeidsovereenkomst
Wij gaan vervolgens de arbeidsovereenkomst aan met jouw medewerker. Hierin nemen we alle arbeidsvoorwaarden mee die gelden binnen (de branche van) jouw bedrijf. Vanaf dat moment is de medewerker juridisch gezien in dienst bij Please. Wij regelen alle administratieve zaken rondom het dienstverband van je medewerker. Naast de arbeidsovereenkomst zorgen wij ook voor salaris, pensioen en eventuele ziekmeldingen.

De dagelijkse aansturing van de medewerker(s) op de werkvloer blijft jouw verantwoordelijkheid. Zo kun jij je volledig richten op ondernemen en het laten groeien van je bedrijf.