Terug naar overzicht
Kennisbank

Heb ik recht op loondoorbetaling tijdens een feestdag?

Als een feestdag op een gewone werkdag valt kán het zijn dat je recht hebt op loondoorbetaling. Maar dit geldt alleen wanneer:

  1. het een erkende vrije dag betreft;
    In Nederland kennen we 9 erkende vrije dagen: Nieuwjaarsdag, 1e en 2e Paasdag, Koningsdag, Hemelvaartsdag, 1e en 2e Pinksterdag, 1e en 2e Kerstdag. Goede Vrijdag is een officiële feestdag, maar geen erkende vrije dag. Bevrijdingsdag is slechts eens per 5 jaar een erkende vrije dag. De volgende keer is in 2020.
  2. het bedrijf waar je werkt is gesloten tijdens deze dag;
    Is het bedrijf wel geopend, dan heb je de mogelijkheid om te werken en ontvang je géén loondoorbetaling als je deze dag vrij bent.
  3. je meestal werkt of zou moeten werken op de dag van de feestdag.
    Voor uitzendkrachten geldt de zogenaamde 7/13-regeling. Indien je minimaal 7 van de direct voorgaande 13 weken hebt gewerkt op de dag van de feestdag heb je recht op loondoorbetaling. Voor payrollkrachten gelden andere regels, dit is afhankelijk van de branche.

Het kan ook zijn dat bij cao is bepaald dat je recht hebt op loondoorbetaling tijdens een feestdag of een feestdagtoeslag. Sla hiervoor de cao erop na die op jouw dienstverband van toepassing is.