Terug naar overzicht
Kennisbank

Als een medewerker ziek wordt

Medewerker ziek, wat moet je doen?

Werk je samen met Please en wordt een van je medewerkers ziek? Dan meldt hij/zij zich ziek bij jou én bij Please. In UurOnline vinden jij en je medewerker terug hoe deze ziekmelding precies in zijn werk gaat.

Vanaf het moment van ziekmelding komt de werknemer onder de hoede van de afdeling verzuim van Please. Binnen de wettelijke kaders bieden we maatwerk, daarom wordt per ziekmelding bepaald hoe het traject eruit komt te zien. In sommige gevallen ben je als opdrachtgever mede-verantwoordelijk voor re-integratie.

Is de medewerker weer beter? Dan meldt hij/zij dit ook bij jou én bij Please, dit kan ook via 0492 – 388 888.

 

Zieke werknemer weer aan het werk krijgen

Wanneer er sprake is van langdurige arbeidsongeschiktheid is het belangrijk om samen met de medewerker te werken we aan re-integratie. Please neemt dit allemaal van je over.
Ben je benieuwd hoe je zelf aan de re-integratie van je medewerkers kunt werken als ze niet via Please bij jou werken?

Lees dan ook eens het kennisbankartikel ‘Een zieke werknemer weer aan het werk krijgen

Ontslag bij langdurige ziek

Als een medewerker in vaste dienst is heeft de werkgever een loondoorbetalings- en re-integratieplicht van 2 jaar. Op het moment dat de medewerker 2 jaar ziek is, mag je hem/haar ontslaan. Hiervoor vraag je een ontslagvergunning aan bij het UWV.  Het is ook mogelijk om te kiezen voor ontslag met wederzijds goedvinden. In dat geval tekenen beide partijen een vaststellingsovereenkomst en doet de werknemer afstand van de transitievergoeding.