HR Advies & Consulting

“Werkgeven” is zonder twijfel één van de meest complexe aspecten van het ondernemerschap. Please Payroll neemt op dit moment het juridisch werkgeverschap, en daarmee de risico’s en volledige salarisadministratie, al van u over. Daarnaast willen we u graag vrijblijvend adviseren op het gebied van HR vraagstukken. Want, hoe gaat u om met functioneringsgesprekken, opbouw van personeelsdossiers en de ontwikkeling van uw medewerkers?

Het HR Advies van Please Payroll zal met name bestaan uit twee pijlers:

 • Functionerings- en beoordelingsgesprekken
 • Opleiding & ontwikkeling van uw medewerkers

Functionerings- en beoordelingsgesprekken

Het voeren van functionerings- en beoordelingsgesprekken is zowel in het belang van de medewerker als van de organisatie waar de medewerker werkt. Door het voeren van deze gesprekken kunnen organisatie en medewerker op één lijn komen om zodoende het maximale uit de medewerker te halen. Door het invoeren van functionerings- en beoordelingsgesprekken ontstaat een duidelijk beleid en voorkomt men willekeur tussen het personeel onderling. Tevens kan dit instrument belangrijk zijn om een eventueel disfunctioneren van een medewerker aan het licht te brengen en een onderbouwing te geven voor al hetgeen u als organisatie hebt gedaan om tot een verbetering van het functioneren te komen. Een dergelijk dossier is van essentieel belang indien u een arbeidsovereenkomst wenst te beëindigen op basis van disfunctioneren.

Maar, hoe voert u deze gesprekken kwalitatief goed? Hoe maakt u heldere doelstellingen? En hoe zorgt u ervoor dat de gesprekken van betekenis zijn op langere termijn?

Please Payroll wil ondernemers graag ondersteunen bij deze lastige taak. Om die reden vindt u hieronder dé vijf tips voor het correct voeren van functionerings- en beoordelingsgesprekken, maar daarnaast ook een format om het gesprek te structureren.

Dé vijf tips voor het voeren van functionerings- en beoordelingsgesprekken:
 • Houd het doel van het gesprek voor ogen. Een functioneringsgesprek wordt gevoerd om de gestelde doelstellingen tussentijds te evalueren. Wat heeft de medewerker eventueel nog nodig om de gestelde doelen te behalen? Bij een beoordelingsgesprek wordt gekeken of de gestelde doelen zijn behaald.
 • Goede voorbereiding is het halve werk!
 • Start het gesprek met de eindbeoordeling. Dit neemt de ergste spanning weg.
 • Vertel niets nieuws. Het kan niet zo zijn dat een medewerker geconfronteerd wordt met een totaal onverwachte beoordeling.
 • Leg de inhoud van de gesprekken altijd schriftelijk vast en biedt deze ter ondertekening aan de medewerker aan.

Opleiding & Ontwikkeling van uw medewerkers

De groei van een onderneming is één van de belangrijkste speerpunten voor veel ondernemers. Om deze groei te realiseren wilt u het beste uit uw medewerkers halen. Wij willen u en uw (payroll)medewerkers graag stimuleren om deze groei te realiseren. Hiervoor gaan wij graag met u om tafel om te kijken hoe we het beste resultaat uit uw medewerkers kunnen halen. Bijkomend voordeel is dat we diverse opleidingen en trainingen kunnen aanbieden tegen een gereduceerd tarief!

Denk hierbij aan:
 • Tot 25% korting op NTI opleidingen.
 • Profielscan voor uw medewerkers.
 • Hulp bij het opstellen en uitvoeren van een Persoonlijk Ontwikkel Plan (POP).
 • Coaching van medewerkers om hun capaciteiten (nog) beter te benutten of juist te verbreden.

Wilt u graag meer weten over bovenstaande onderwerpen? Of bent u benieuwd hoe Please Payroll u hierbij van dienst kan zijn? Neem dan contact op met uw Relatiebeheerder binnen Please Payroll.SlidersmallCoenOpheijOpheijStucadoors SlidersmallWendyVoorjansWendyJeansShop

"Alles is netjes geregeld en Please staat altijd voor ons klaar. Top!"

Geen administratieve rompslomp die hoort bij werkgeven

"Een rustgevende gedachte dat alles goed geregeld is voor mij en mijn mensen."

Please geeft u weer de ruimte om te ondernemen