WEvents is een uitzendbureau voor barpersoneel met Raoul van de Wiel (24) en Youri Ypma (22) aan het roer. Twee jonge ondernemers die al vroeg overtuigd waren dat een eigen bedrijf hun doel was, niet alleen om geld te verdienen, maar vooral om te doen wat ze leuk vinden. In september 2018 startten ze officieel met WEvents. Bij de opstart was er geen twijfel over mogelijk, ze wilden hun backoffice sowieso uitbesteden. De vraag was destijds alleen: aan wie?

Verantwoordelijkheden en rompslomp

‘Wij willen zelf niet alle verantwoordelijkheden en de maandelijkse rompslomp met salarissen hebben. Daarbij vinden we het heel fijn om ontzorgd te worden op bijvoorbeeld juridisch vlak en bij verzuim. Please gaf ons een professionele indruk, het is een groot bedrijf dat zichzelf al bewezen heeft.’

Persoonlijke aandacht

‘Arno, de adviseur van Please gaf ons meer persoonlijke aandacht dan andere bedrijven. Ze namen ons serieus ondanks onze grootte. We kregen goede uitleg en Please dacht met ons mee. Ook zijn we een aantal keer op het kantoor van Please langs geweest waar Arno ons persoonlijk voorstelde aan de relatiebeheerders.’

Nog steeds blij!

‘We zijn nog steeds blij met onze keuze voor Please. We worden proactief op de hoogte gehouden. Bijvoorbeeld over het aanpassen van uurlonen of nieuwe wet- en regelgeving zoals de Wet Arbeidsmarkt in Balans. Dat is echt heel erg fijn, zo kunnen wij ons richten op onze core business. Daarnaast worden we altijd goed geholpen, ook als er last-minute iets aangepast moet worden voor een festival. Dat geeft vertrouwen.’

Lees verder

In het klantverhaal van WEvents vertellen de jonge ondernemers Raoul en Youri alles over de start van hun eigen intermediaire bedrijf en de uitdagingen die daarbij komen kijken. Zo vertellen ze over:

– het marktonderzoek en het schrijven van een businessplan;
– het vinden van opdrachtgevers;
– het runnen van een eigen bedrijf naast een baan in loondienst;
– het belang van binding met je medewerkers
– maar ook over alle leuke kanten van het runnen van je eigen onderneming!

Lees hier het klantverhaal van… WEvents

Wat betekent Please voor WEvents?

  • Ontzorging
  • Persoonlijke aandacht
  • Expertise
  • Focus op core business
  • Zekerheid
Benieuwd wat het uitbesteden van je backoffice jou oplevert?
Eigenaren WEvents

Raoul van de Wiel en Youri Ypma

We worden door Please proactief op de hoogte gehouden, bijvoorbeeld over het aanpassen van uurlonen of nieuwe wet- en regelgeving.

De dienstverlening van Please voor WEvents

Lees uitgebreid hoe en van welke diensten WEvents gebruik maakt

Urenregistratie via UurOnline

Tijdens het festival houden de mannen van WEvents een medewerkerslijst bij met begin- en eindtijden van hun diensten. Op een rustig moment voeren ze alles in UurOnline in zodat alles overzichtelijk én voor iedereen toegankelijk is.

Opstellen arbeidsovereenkomsten / Tijdige signalering contractverlengingen / Uitdiensttredingen

Tijdens het festivalseizoen moeten medewerkers snel geplaatst kunnen worden. Please zorgt dan voor een snelle verwerking en een contract zodat nieuwe medewerkers snel aan de slag kunnen.

Salarisadministratie

Over de salarisadministratie willen Youri en Raoul zich geen zorgen hoeven maken. Dit neemt Please dan ook volledig over. Hun kracht ligt in het werven en plaatsen van medewerkers bij de festivals waar ze voor werken.

Verzuimadvies

Ook over eventueel verzuim hoeft WEvents zich geen zorgen te maken. Hier adviseert Please hen graag bij, zo kunnen Youri en Raoul zorgeloos werken aan de groei van hun bedrijf.

Helpdesk

Toch onduidelijkheid of een vraag? Iedere werkdag tussen 08:00 en 18:00 uur staan onze kundige relatiebeheerders klaar om WEvents te helpen.

Kennis van wet- en regelgeving

Kennis van wet- en regelgeving is erg belangrijk wanneer je personeel in dienst hebt. Gelukkig zorgt Please er samen met WEvents voor dat alle zaken goed geregeld zijn voor hun medewerkers conform de steeds veranderende wet- en regelgeving.

Kennis van de cao van jouw branche

Dankzij de expertise van Please kunnen Youri en Raoul erop vertrouwen dat ook wijzigingen in de cao netjes worden doorgevoerd.

Juridische kwesties

Je gaat er natuurlijk nooit van uit, maar in het geval van een juridische kwestie kan WEvents altijd rekenen op advies van onze juriste.

Wil je meer weten? Neem gerust contact op!

Arno van Helvoirt
Adviseur

Arno van Helvoirt

Dagelijks ga ik langs bij ondernemers uit alle branches en windrichtingen. Ik begrijp wat de klant wil en kom zo tot een passend voorstel.
Bel naar

0492 388 888

ma t/m vrij van 08:00 - 18:00
Of stuur een mail naar a.vanhelvoirt@please.nl