Ratho is een ICT dienstverlener die bedrijven helpt met slimme en afgestemde IT oplossingen. Het bedrijf, dat opgericht is door Thomas Schepers, bestaat al 15 jaar en is gevestigd in Eindhoven. Thomas heeft het bedrijf destijds samen met een compagnon opgezet. Ze richten zich op werkplekbeheer voor het MKB en het primair onderwijs en daaraan gelieerde organisaties en stichtingen. Wij vroegen Thomas naar de samenwerking met Please.

Het voordeel van payrolling

‘Ik ben geen HR-expert en wil dat ook niet worden. Daarom hebben we ervoor gekozen alle HR-zaken onder te brengen bij Please, zo weten we zeker dat het goed geregeld is. We zijn nu groter dan toen we begonnen, en zouden de HR-zaken in principe nu ook intern kunnen doen. Maar het feit dat we juist bepaalde processen niet intern hoeven te borgen vind ik een groot voordeel van payrolling. HR-zaken behoren niet tot onze kerntaken, en dat willen we ook graag zo houden.’

Brede dienstverlening

‘Het ontzorgen bevalt ons enorm. Zo helpt Please ons ook met de voortgangsgesprekken, planningsgesprekken en het regelen van contracten. Hun dienstverlening is heel breed. Ook voor bijvoorbeeld juridische vragen kan ik altijd bij een adviseur terecht. Dat contact verloopt altijd heel prettig.’

Ondernemen betekent vrijheid

‘Mijn eigen tijd indelen is me veel waard. Mijn compagnon is destijds in 2007 met Please in zee gegaan en daar ben ik enorm blij mee. Please geeft ons door het ontzorgen ook een stukje vrijheid waardoor het ondernemen leuk blijft. Ik wil het gewoon goed geregeld hebben voor zowel mijzelf als mijn collega’s.’

Lees verder

Wil je meer weten over Thomas Schepers en Ratho? Lees dan hier het interview met Thomas over:

 • De diensten en klanten van Ratho
 • Samenwerken in tijden van corona
 • De groei van de laatste jaren
 • De vrijheid van het ondernemerschap
 • En meer…
Lees hier het ondernemersverhaal van Ratho

Wat betekent Please voor Ratho?

 • Betrouwbare partner
 • Expertise
 • Full service HR
 • Juridisch advies
 • Ontzorging van A tot Z
 • Prettig contact
Uitbesteden iets voor jou?
Directeur en eigenaar van ICT dienstverlener Ratho

Thomas Schepers

Het ontzorgen bevalt ons enorm. Zo helpt Please ons ook met de voortgangsgesprekken, planningsgesprekken en het regelen van contracten.

De dienstverlening van Please voor Ratho

Lees uitgebreid hoe en van welke diensten Ratho gebruik maakt

Urenregistratie via UurOnline

Dankzij UurOnline, het urenregistratiesysteem van Please, kan Thomas de uren van zijn medewerkers doorgeven.

Opstellen arbeidsovereenkomsten / Tijdige signalering contractverlengingen / Uitdiensttredingen

Please helpt Thomas met de voortgangsgesprekken, planningsgesprekken en het regelen van contracten.

Salarisadministratie

Dankzij een goede en overzichtelijke salarisadministratie is alles goed geregeld voor de medewerkers van Ratho en krijgen ze op tijd het salaris.

Verzuimbegeleiding

Door Please is Thomas standaard verzekerd bij verzuim van zijn medewerkers.

Helpdesk

Voor alle werkgerelateerde vragen staan onze relatiebeheerders klaar voor Thomas en zijn medewerkers, via UurOnline, telefonisch en per mail. Een antwoord op hun vragen ontvangen ze altijd binnen één werkdag.

Kennis van wet- en regelgeving

De wet- en regelgeving rondom het werkgeverschap is de laatste jaren steeds complexer geworden. Via diverse bezoeken van relatiebeheerder Charlotte wordt Thomas op de hoogte gehouden van alle nieuwe ontwikkelingen.

Kennis van de cao van jouw branche

Veranderingen in de cao? Please houdt dit voor Thomas in de gaten.

Juridische kwesties

De dienstverlening van Please is heel breed. Ook voor bijvoorbeeld juridische vragen kan Thomas altijd bij een adviseur of de jurist van Please terecht.

Wil je meer weten? Neem gerust contact op!

Arno van Helvoirt
Adviseur

Arno van Helvoirt

Dagelijks ga ik langs bij ondernemers uit alle branches en windrichtingen. Ik begrijp wat de klant wil en kom zo tot een passend voorstel.
Bel naar

0492 388 888

ma t/m vrij van 08:00 - 18:00
Of stuur een mail naar a.vanhelvoirt@please.nl