Terug naar overzicht

Waarom een snel groeiende startup kiest voor payroll

Masi Dawoud is oprichter en eigenaar van software-ontwikkelaar Foove. Aanvankelijk een parttime studentenbedrijf, maar inmiddels een snel groeiende startup die voor veeleisende klanten intelligente mobiele en web-applicaties bouwt. De Rotterdamse ondernemer kiest onder meer voor payroll vanwege de snelheid waarmee hij nieuw personeel kan aannemen.
“Foove is echt een jong bedrijf: in deze vorm bestaan we nu iets langer dan twee jaar. We werken inmiddels met een team van acht mensen, alle knappe koppen – data scientists, software engineers, developers en designers. Qua projecten voor externe opdrachtgevers groeien we conform verwachting. Maar we ontwikkelen een deel van de tijd ook applicaties op eigen initiatief.”

Dubbel zoveel medewerkers

“Daarvan staat er nu een in de grondverf waar ik hoge verwachtingen van heb. Als het uitpakt zoals ik hoop, zou het maar zo kunnen zijn dat we heel snel in aantal medewerkers moeten verdubbelen. Dat is één van de redenen waarom ik voor payrollen heb gekozen: je bent super flexibel en de hele papierwinkel is in no time geregeld. Het team van het Foove 1.0 heeft weliswaar nog een vast contract, maar nieuwe medewerkers wil ik standaard via Please verlonen.”

Kopzorgen uitbesteden

“Bijkomend voordeel van payrollen vind ik dat je een hoop kopzorgen uitbesteedt. Om eerlijk te zijn besteed ik mijn tijd het liefst aan het uitbouwen van de business, en niet aan allerlei bijkomende zaken. Ik heb nog even getwijfeld of goede programmeurs – die heel lastig te vinden zijn – niet een vast contract zouden eisen. Maar dat blijkt eigenlijk helemaal geen issue. We maken gewoon goede afspraken en we betalen ze meer dan marktconform. Daarbij doen we projecten die echt grensverleggend zijn, en dat spreekt het soort mensen dat wij zoeken aan. Die zijn bij de meeste bedrijven snel verveeld en dan zijn ze zo weer weg. Bij ons kunnen ze nog echt ergens hun tanden in zetten.”

Masi Dawoud
Managing Director Foove 

Lees meer ondernemersverhalen. Ben jij ook voornemens snel personeel aan te nemen? Laat je dan eens door onze adviseurs informeren over onze payroll oplossingen.