Terug naar overzicht

Via payroll kunnen we drukte soepel opvangen

SVH Meesterijsbereider Luc Blok is de man achter IJssalon Luciano in Wassenaar, het moederbedrijf van wat inmiddels een serieuze franchiseketen is met zes andere vestigingen. In zijn eigen zaak werkt hij met een vast team in loondienst, en met een flexibele schil van seizoenskrachten die op afroep beschikbaar zijn. Deze medewerkers hebben een contract via Please. Dankzij Please krijgen zij keurig op tijd uitbetaald.

“In deze zaak werken 9 medewerkers fulltime en 26 medewerkers parttime. Deels in de keuken, deels in de salon en de ijscatering. De fulltime medewerkers hebben we zelf op de loonlijst staan: daar zit de echte vakkennis. De meesten werken hier al jaren.

Ook een deel van de parttimers is vaste dienst – de rest van het personeel kunnen we flexibel inzetten via Please. Het is simpel: als we hele jaar op iemand kunnen rekenen, dan komt die persoon in vaste dienst. Mensen die flexibel ingezet willen worden, staan op een uitzendcontract.” 

Seizoenswerk

“We werken in het seizoen veel met studenten en die kunnen de ene week wel en de andere week niet inspringen. Hetzelfde geldt ook voor sommige van onze chauffeurs die het hier bereide ijs dagelijks naar de franchisevestigingen rijden. Dankzij Please kunnen we dat allemaal in balans houden en extra drukte soepel opvangen. Al moet ik toegeven dat het in deze regio echt moeite kost om goede parttime medewerkers te vinden.”

“De parttimers werken in de zomer vaak fulltime omdat het hier dan doorgaans stervensdruk is. Die overuren krijgen ze in de winter weer in uren uitbetaald. Bij Please is dat geen probleem. Ik vind het belangrijk dat iedereen keurig op tijd betaald krijgt.” 

Overgestapt naar Please

“Ik zat aanvankelijk bij een concurrent van Please, maar op zeker moment ging dat mis. Ze incasseerden wel geld bij mij, maar ze betaalden mijn medewerkers niet uit. Ik heb toen een paar keer gebeld en op zeker moment een ultimatum gesteld: morgenochtend om tien uur is het opgelost. Niet dus.

En laat nu nét die ochtend iemand van Please bij me binnenstappen met de vraag of hij eens over het uitbesteden van personeelszaken mocht komen praten…Enfin, ik heb direct de knoop doorgehakt en ik ben overgestapt. Ik ben heel loyaal en trouw, maar als ik het gevoel heb dat ik niet serieus wordt genomen dan ben ik heel snel weg en kom ik ook niet meer terug.”

Heb jij in jouw onderneming ook te maken met seizoensdrukte? En ben je benieuwd of het uitbesteden van je personeelszaken voor jou ook een oplossing is? Bekijk dan de voordelen hier of neem direct contact op met een van onze adviseurs.