Terug naar overzicht
Experts van Please

The making of werkgeverskracht met… Paul

Even voorstellen!

Wat nou als er alleen maar werkgelukkige medewerkers op jouw werkvloer staan die op vrijdagmiddag niet naar huis willen omdat de sfeer zo goed is? Of dat al je medewerkers hun persoonlijke doelen bij en met jou kunnen behalen? Of dat het ziekteverzuim tot een minimum wordt beperkt? Klinkt te goed om waar te zijn? Nee hoor! Het kan met een goede partner en de juiste tools. Need I say more? Ja, waarschijnlijk wel. En dat is precies wat ik in deze blog ga doen.

Ik ben Paul en sinds begin 2017 werkzaam als accountspecialist bij Please. In deze rol heb ik dagelijks contact met ondernemers en medewerkers. Ik ondersteun ze met allerlei HR-gerelateerde zaken. De afgelopen maanden heb ik met veel plezier en trots meegewerkt aan het werkgeversplan. Een dynamisch plan waarmee we de ondernemersdoelen van mkb-ondernemers bereiken.

Maar wat doet dat werkgeversplan nu precies?

Het werkgeversplan schetst hoe een ondernemer nog krachtiger wordt als werkgever met ons als partner en expert. Samen kijken we naar de doelen van de opdrachtgever en welke bijdrage wij kunnen leveren om deze doelen te behalen. Dit kan bijvoorbeeld zijn op het gebied van ontwikkeling van medewerkers, het opzetten van een werving- en selectietraject, het verbeteren van de mobiliteit van medewerkers of het opzetten van een salarishuis binnen de organisatie van de opdrachtgever.

Zo zetten we samen alle aspecten op het gebied van personeelsmanagement optimaal in om het werkgeluk van medewerkers te vergroten. Want je personeel is immers je belangrijkste kapitaal! Werkgelukkige medewerkers dragen actief bij aan het succes van een onderneming. Door samen te werken aan de gestelde doelen in het werkgeversplan zetten we het personeel op nummer één, zonder dat de ondernemer kostbare tijd verliest aan alle rompslomp van het werkgeverschap. Dat is voor mij ook echt de essentie van onze belofte: ondernemen met werkgeverskracht. De juiste mensen op de juiste plaats zetten en proactief zaken aanpakken!

Voor wie is het werkgeversplan?

We hebben het werkgeversplan ontwikkeld voor mkb-ondernemers. Ondernemers die werknemers niet zien als kostenpost maar als kapitaal dat je kunt laten groeien en dat uiteindelijk ook je bedrijf laat groeien. Ondernemers die goed zijn in hetgeen waarmee ze ooit begonnen zijn maar de kennis, kunde of ervaring als werkgever missen. Please biedt dan uitkomst met ruim 21 jaar kennis, ervaring en data.

Mijn rol in de ontwikkeling van het werkgeversplan

Het werkgeversplan is echt nieuw binnen Please en vroeg om een enorme aanpassing in onze interne processen. We willen onze beloftes en afspraken natuurlijk wel waarmaken. En daar ben ik bij betrokken. Ik heb vooral meegedacht over en meegewerkt aan de implementatie van het werkgeversplan in onze interne organisatie. Dus: wie is waarvoor verantwoordelijk en waarom? Wanneer moeten we welke acties ondernemen? Naar welke personen? Et cetera. Door deze nieuwe werkwijze in kaart te brengen weten we precies hoe en waar we moeten bijspringen om de overgang van nieuwe klant naar partner van Please zo soepel mogelijk te laten verlopen.

Een supertool

Met het werkgeversplan hebben we een supertool in handen om de gedachten en wensen van ondernemers om te zetten naar doelen. Met duidelijke afspraken en verwachtingen gaan we deze doelen samen halen. Ik ben ervan overtuigd dat we zo de ambities van ondernemers kunnen realiseren. Want door elkaars sterke krachten te gebruiken kunnen we de volle 100% halen uit persoon en organisatie!

Paul Reiling
Accountspecialist