Terug naar overzicht
Experts van Please

The making of werkgeverskracht met… Arno

Kennis is noodzaak

Please heeft altijd al geloofd in goed werkgeverschap. Ikzelf uiteraard ook, maar om ondernemers echt succesvol mee te laten bewegen in markten die steeds complexer worden en steeds meer aanpassingsvermogen vragen is meer nodig. Namelijk kennis van ondernemerszaken, en vooral van personeelszaken. Ik ben Arno van Helvoirt, sinds 6 jaar bij Please werkzaam als adviseur. Dagelijks adviseer ik ondernemers op het terrein van het werkgeverschap.

Focus op HR-behoeften

Juist vanuit het gedachtengoed van goed werkgeverschap is Please van koers veranderd. We gaan ondernemers niet alleen ontzorgen, maar vooral ondersteunen bij het werkgeverschap. Als dé werkgeverspartner voor het mkb helpen we ondernemers onder andere door middel van een werkgeversplan om succesvol te zijn in hun rol als werkgever. Daarbij richten we ons op de HR-behoeften van ondernemers. Denk aan het flexibel inzetten van personeel. Het werven van nieuwe medewerkers, het optimaliseren van werkprocessen of het HR-beleid. We denken dan echt mee met de ondernemer, als partner. We bedenken samen hoe we zijn personeelszaken kunnen inrichten zodat hij zijn ondernemersrol optimaal kan vervullen en zijn business uiteindelijk optimaal floreert. En daarvoor zetten we al onze kennis en expertise in.

Een nieuw gespreksformat

In oktober vorig jaar zijn we gestart met een projectgroep om het werkgeversplan vorm te geven vanuit de ‘werkgeverskracht’-gedachte. We hebben een nieuw gespreksformat bedacht om te achterhalen wat de ondernemer zakelijk (en persoonlijk) drijft. We willen de ondernemer en zijn bedrijf tijdens zo’n gesprek echt beter leren kennen. Ook willen we zijn ondernemersdoelen en werkgeversbehoeften boven tafel halen. Dit vertalen we vervolgens naar concrete werkgeversdoelen, uitdagingen op het gebied van werkgeverschap waarbij wij hem kunnen ondersteunen. Deze doelen, én concrete SMART acties om deze doelen mee te bereiken, leggen we vast in het werkgeversplan.

Testen en bijschaven

We hebben deze aanpak gedurende de ontwikkeling getest bij potentiele klanten. Tijdens de wekelijkse bijeenkomst met de projectgroep bespraken we de uitkomst en optimaliseerden we het proces. Daarna hebben we bestaande klanten als pilot kennis laten maken met het werkgeversplan en hebben we steeds meer interne collega’s erbij betrokken. Samen met hen hebben we hard gewerkt om het proces te borgen in de hele organisatie. Mijn collega Paul, vertelt je daar binnenkort meer over in zijn ‘the making of werkgeverskracht’-blog!

Er zit heel wat bloed, zweet en tranen in de ontwikkeling van deze nieuwe aanpak, maar ik weet zeker dat het zoveel ondernemers écht gaat helpen. Het is nu al zo gaaf om te zien hoe enthousiast ondernemers hiervan worden. Zeker als blijkt dat de gestelde doelen worden gehaald en dat zowel de ondernemer als zijn medewerkers beter zijn gaan presteren. Zo zie je dat goed gemotiveerd en betrokken personeel echt ontzettend belangrijk is voor een bedrijf.

Arno van Helvoirt
Adviseur