Terug naar overzicht

Superflexibele personeelsinzet door Please

Superflexibele personeelsinzet, dat heeft Laura van den Hondel nodig als algemeen manager van Horecagroothandel Waddinxveen. Ze werkt veel samen met studenten en andere werknemers die flexibel willen werken. Met Please kan ze de planning piekfijn op hun beschikbaarheid aan laten sluiten. 

“Horecagroothandel Waddinxveen is een nog jong bedrijf met een bijzonder businessmodel: we bedienen exclusief de ruim 60 horecaondernemers binnen de franchiseformules La Cubanita en Proeflokaal Bregje. Tijdens de opstartfase hebben we intensief samengewerkt met Please. Goede mensen zijn heel moeilijk te vinden, dus het was voor ons een groot voordeel dat als we iemand konden aannemen, dat binnen een dag geregeld was.”

Kernteam en flexibel personeel

“Inmiddels hebben we een team van 24 medewerkers. Een kernteam van acht in vaste dienst, de rest op flexibele basis via Please. Hoewel onze orderstroom eigenlijk heel stabiel is, zijn er natuurlijk drukkere en minder drukke dagen. De ene dag werkt een chauffeur zeven uur, volgende dag staat hij twee uur in de file en werkt hij negen uur. Please biedt de flexibiliteit om daarin mee te bewegen, dat is voor ons een groot voordeel.”

Superflexibele inzet

“Nieuwe medewerkers die via Please binnenkomen, krijgen aanvankelijk een contract van twee maanden. Bevallen ze, dan volgt een loonsverhoging en een contract voor een half jaar. Na zes maanden weet ik wat voor vlees ik in de kuip heb en bieden we, al naar gelang de omstandigheden, medewerkers een contract aan voor bepaalde tijd.

We zijn samen met onze adviseur van Please tot de conclusie gekomen dat met name medewerkers die kostwinnaar zijn of een hypotheek hebben, vaak op zoek zijn naar wat meer zekerheid. Wil je die mensen aan je binden, dan moet je realistisch zijn en ze vast in dienst durven nemen.”

Personeelsplanning en schoolroosters

“Dankzij Please blijven we ook superflexibel in onze personeelsinzet. We werken veel met studenten en jongeren die nog op school zitten. Zij geven aan mij door wanneer ze kunnen werken, en ik kijk naar wat past in onze planning. En Please neemt de rest voor haar rekening.”

Laura van den Hondel
Horecagroothandel Waddinxveen

Ben jij ook op zoek naar flexibiliteit voor de inzet van jouw personeel? Bekijk dan hier of het uitbesteden van je personeelszaken een oplossing voor je is. Of neem contact op met een van onze adviseurs voor een adviesgesprek op maat.