Terug naar overzicht

Studie bewijst: flexibiliteit i.c.m. gezondere medewerkers

Flexibiliteit, zoals het aanbieden van een flexibele werkomgeving, kan je als ondernemer veel opleveren. Zo bewijst deze megastudie bijvoorbeeld dat afwisselen tussen zitten en staan gedurende de werkdag goed is voor de gezondheid. En gezonde medewerkers zorgen voor lage verzuimpercentages, en daar wordt iedere werkgever toch vrolijk van?

De kracht van afwisseling

De hele dag op je voeten staan in de fabriekshal of het restaurant: slecht voor je gezondheid. De hele dag in de auto op weg naar de volgende klant: slecht voor je gezondheid. Alleen van je bureaustoel afkomen voor een kopje koffie of een printje: slecht voor je gezondheid. Tenminste als we dit nieuwe onderzoek van Dr. April Chambers van de University of Pittsburgh mogen geloven. Chambers en haar team hebben 53 studies vergeleken om de voor- en nadelen van de zit-sta bureaus te achterhalen.

En wat blijkt? De afwisseling tussen zittend en staand werken zorgt onder andere voor een lagere bloeddruk en minder rugklachten. Kanttekening hierbij is dat medewerkers wel voldoende uitleg moeten krijgen over de juiste balans. Desalniettemin zijn de gezondheidseffecten merkbaar en daardoor het overwegen waard om ook jouw werkplekken flexibeler in te richten.

Nog flexibeler worden?

Een flexibele werkplek, bijvoorbeeld door een zit-sta bureau, is dus één van de mogelijkheden om te profiteren van flexibiliteit binnen je bedrijf. Maar heb je ook wel eens gedacht aan flexibele werktijden? Of je medewerkers thuis laten werken? Uiteraard gaat dit niet op voor ieder beroep, maar met name het bedrijfsleven laat vaak de kans tot flexibiliteit onbenut. En dat is jammer. Met name als je weet dat flexibiliteit een duidelijk positief effect op medewerkers heeft.
Ook de Nederlandse overheid erkent de positieve invloed en het belang van flexibel werken. Om flexibel werken te stimuleren is dan ook sinds 1 januari 2016 de Wet flexibel werken (Wfw) in werking getreden. Weer weten over de Wfw? Lees dan hier verder.

Wat levert flexibiliteit op?

Met stip bovenaan: minder verzuim als gevolg van minder gezondheidsklachten van je personeel. Daarnaast kun je rekenen op meer gemotiveerde, betrokken en productievere medewerkers. En wat dacht je van een positief imago van je bedrijf? Goed werkgeverschap en tevreden medewerkers hebben niet alleen invloed op je huidige/toekomstige werknemers, maar ook op (toekomstige) opdrachtgevers. Want wie wil er nu geen zaken doen met een bedrijf dat goed zorgt voor zijn medewerkers? And last but not least brengt een flexibele instelling van jou als werkgever ook financiële voordelen met zich mee.