Terug naar overzicht

SEO tips: zo is je bedrijf beter vindbaar op Google

Met een goede website kan elke ondernemer zichzelf in de etalage zetten. Wel belangrijk is dat deze site online goed vindbaar is. Er zijn verschillende trucjes waarmee je zelf kunt zorgen dat je hoger in de ranking komt te staan bij Google en dus eerder zichtbaar bent bij je (potentiële) klanten. 6 SEO tips op een rij: 

Tip 1: Goede teksten

SEO betekent Search Engine Optimization (zoekmachine optimalisatie). Je moet er dus voor zorgen dat jouw website goed vindbaar is door zoekmachines op internet. Google is de allerbelangrijkste zoekmachine, en baseert haar zoekresultaten op basis van woorden en zinnen. Het is daarom belangrijk goede webteksten te hebben waarin de woorden waarop je gevonden wilt worden verwerkt zijn. Let wel op dat je niet in herhaling valt en continu dezelfde woorden en tekstpassages gebruikt, varieer met je teksten. Doe je dit niet, dan zal Google je lager in de zoekresultaten plaatsen.

Tip 2: (tussen)koppen

Een goede kop dekt de lading van de tekst en bevat idealiter ook één of twee zoekwoorden waarop je graag gevonden wilt worden. Ook tussenkopjes zijn nuttiger dan je denkt: deze tekst telt Google zwaar mee in de ranking van zoekresultaten. Kortom: als je tip 1 en 2 combineert, zul je zien dat je website direct hoger terug te vinden is in zoekmachines.

Tip 3:  Gebruik van bestanden

De inhoud van PDF-bestanden worden door Google niet herkend. Maak daarom geen gebruik hiervan om je website inhoudelijk te vullen. Uiteraard kun je PDF-bestanden wel toevoegen als ondersteunend bestand (download) met aanvullende informatie. JPG-bestanden (zoals foto’s en illustraties) daarentegen kunnen je ranking wél verbeteren, maar wees secuur met de naamgeving hiervan. Hiervoor gelden dezelfde regels als voor koppen en tussenkoppen.

Tip 4:  Social media

Bedrijfsnamen die vaak genoemd worden op social media krijgen een hogere waardering van Google. Social media kunnen overigens niet alleen nuttig zijn voor je SEO prestaties, ook is het een ideaal middel om in contact te treden met je klanten en je expertise te delen met de buitenwereld. Lees ook onze tips over wat je wel en niet moet doen op social media.

Tip 5: Link building

Link building is het verzamelen van links op andere websites naar jouw website. Met andere woorden; hoe vaker er op websites een link te vinden is die naar jouw website verwijst, hoe beter voor je ranking! Dus wees niet bang om aan bijvoorbeeld een tevreden klant te vragen een link naar jouw website te plaatsen of op een forum je contactgegevens achter te laten inclusief de url van je website.

Tip 6: Google Mijn bedrijf

Op Google Mijn Bedrijf kan iedereen gratis zijn bedrijfsgegevens uploaden. Niet alleen heel handig voor je eigen netwerk en lokale vindbaarheid, maar ook goed voor je SEO prestaties op Google. Het is bovendien volledig kosteloos, je hebt alleen een Google-account nodig.