Terug naar overzicht

Premiekorting: financieel voordeel oudere medewerkers

Ilse Vermeulen (44) is bedrijfsjuriste bij Please. Zij beantwoordt juridische vragen van ondernemers in duidelijke taal. Dit keer: zitten er voor mij als ondernemer financiële voordelen aan het aannemen van een oudere medewerker?
“Als ondernemer kun je inderdaad financiële voordelen genieten als je een oudere medewerker aanneemt. Je kunt bijvoorbeeld gebruik maken van een mobiliteitsbonus. Dit is een korting op de werkgeverspremie en deze wordt via de loonadministratie verwerkt. Hier zitten wel enkele voorwaarden aan.

Zo moet de medewerker 56 jaar of ouder zijn, en direct vanuit een uitkeringssituatie bij jou gaan werken. Deze premiekorting geldt voor maximaal drie jaar en kan oplopen tot € 7.000,- per jaar. De premiekorting bedraagt € 3,74 per uur en wordt per gewerkt uur verwerkt, met een maximum van 36 uur per week.”

Mobiliteitsbonus

“Is bovenstaande op jouw situatie van toepassing? Dan kun je de mobiliteitsbonus toepassen. Hoe je dit doet hangt ervan af of de medewerker uit een gemeentelijke uitkering komt of uit een uitkeringssituatie die via het UWV wordt verstrekt.

In het eerste geval moet de medewerker contact opnemen met de gemeente, waarna de gemeente een verklaring opstelt dat de medewerker inderdaad uit een uitkeringssituatie komt. In het tweede geval moet de medewerker zelf een ‘machtiging doelgroepverklaring’ invullen en opsturen naar het UWV. De medewerker machtigt dan het UWV om de verklaring rechtstreeks naar de werkgever te sturen.”

Payroll

“Ook als je medewerker op de payroll staat geldt dit voordeel. Please zorgt er dan voor dat dit financieel voordeel volledig ten goede komt van jou als ondernemer. Dit doen we door het bedrag aan premiekorting maandelijks te crediteren, op basis van de gewerkte uren.”

Ook een juridische vraag voor Ilse? Neem dan gerust contact met haar op via i.vermeulen@please.nl. Benieuwd naar verhalen en tips van onze andere experts? Lees dan hier verder