Terug naar overzicht

Please organiseert congres over werknemersbedrijf

Op dinsdag 18 november organiseert Please een interactief ‘brainstormcongres’ in de Caballerofabriek in Den Haag. Doel is om te onderzoeken of het door ons voorgestelde werknemersbedrijf een antwoord kan zijn op de huidige problematiek op het gebied van werk en zekerheid. Stakeholders uit politiek, bedrijfsleven, vakbeweging en overheden zijn uitgenodigd. Dagvoorzitter is futurist en trendwatcher Marcel Bullinga. Econoom Mathijs Bouman zal als keynote speaker optreden.  

In mei van dit jaar publiceerde we een whitepaper met een concrete oplossing voor de flexproblematiek op de Nederlandse arbeidsmarkt. Kern van deze oplossing is de introductie van een nieuw type intermediair, het zogenaamde ‘werknemersbedrijf’. Volgens ons kan daarmee de huidige kloof tussen mkb-werkgevers die flexibiliteit wensen en werknemers die graag een vast contract hebben, definitief worden overbrugd. We ontvingen zoveel enthousiaste reacties op dit voorstel, dat we besloten een volgende stap te zetten.

Kansen van een werknemersbedrijf

Tijdens het congres willen we met belangrijke marktpartijen verder verkennen welke kansen een werknemersbedrijf biedt en welke hindernissen overwonnen moeten worden om het werknemersbedrijf werkelijkheid te laten worden. Hans van de Ven, een van de geestelijk vaders van het werknemersbedrijf en algemeen directeur bij Please: “Er zijn inmiddels tal van initiatieven in de markt die erop gericht zijn om de positie van ZZP’ers en flexwerkers te verbeteren, zoals bijvoorbeeld van werkgeversvereniging AWVN. Geen van alle richten zich op de echt kwetsbare groep werknemers en geen van alle heeft juist deze grote groep werknemers zoveel te bieden als het werknemersbedrijf.”

Nieuwe inzichten

Het ‘brainstormcongres’ is bedoeld om nieuwe inzichten boven water te krijgen, onder meer door podiumdiscussies en bijdragen van aanwezigen uit de zaal. Please-directeuren Jan Franken en Hans van de Ven zijn op 18 november beschikbaar voor een toelichting en het beantwoorden van vragen over het werknemersbedrijf. Uiteraard staan zij ook open voor inhoudelijke aanvullingen en kritische noten om het concept te verbeteren.