Please houdt alle regelgeving voor mij in de gaten

De cao beroepsgoederenvervoer, daar hoeft ondernemer John Vercouteren de ins en outs niet van te weten. Hij houdt zich liever bezig met het runnen van zijn koeriersbedrijf. Een business waarin elke cent marge telt. Met payrolling houdt hij grip op de personeelskosten én kan hij medewerkers langer aan zich binden. 
“De beslissing om te gaan payrollen is eigenlijk niet door mij genomen, maar door de vorige eigenaar van DSA. Die kreeg op een zeker moment te maken met een langdurig zieke werknemer terwijl hij het personeelsdossier niet goed op orde had. Ik was in die tijd als franchisenemer al bij DSA betrokken, dus ik kreeg aan de zijlijn mee hoe moeizaam het was om daar zonder al teveel kleerscheuren uit te komen. Please heeft hem daarbij heel goed geholpen.”

Werknemers langer vasthouden

“Voor mij was het een logische keuze om te blijven payrollen, want er zijn maar weinig cao’s zo duur als die in het beroepsgoederenvervoer. Terwijl de koeriersmarkt een echte vechtmarkt is, waar elk dubbeltje marge telt. Daar komt nog eens de nieuwe Wet Werk en Zekerheid overheen, die het moeilijker maakt om werknemers langer aan je te binden, zonder grote risico’s aan te gaan. Via Please kan ik goede medewerkers lang vasthouden en dat is waar ik in principe op koers.”

“Please kijkt over mijn schouder mee en dat is soms heel prettig. Dan vul ik iets in op het UurOnline systeem en krijg ik een seintje: ‘John, hou je even rekening met x of y’ of ‘pas dit even zo en zo aan’. Dan merk je dat je gewoon niet alles kunt bijhouden – en daar wil ik me trouwens ook helemaal niet mee bezighouden. Ik run een koeriersbedrijf, en dat is waar ik me het liefste mee bezighoudt.”

John Vercouteren
Eigenaar DSA Express & Logistics

Lees hier meer verhalen van ondernemers. Ben je benieuwd wat payroll voor jou bedrijf kan opleveren? Bekijk dan hier de voordelen of neem contact op met een van onze adviseurs 

Gerelateerde artikelen

Medewerker aan het woord – Cas van der Steen (27)

Het ondernemersverhaal van Celil Bedrijfsdiensten

Tip: 3 handige apps voor ondernemers

Personeel werven, werkt dat wel?

Succesfactoren familiebedrijf

Vijf valkuilen voor horecaondernemers