Terug naar overzicht

Payrolling duur? Dit kost het!

Menig ondernemer denkt dat een payrollcontract duurder is dan een medewerker in vaste dienst. Wat weinig ondernemers echter weten, is dat het omgekeerde meestal het geval is! Hoe dat precies zit leggen we uit in dit artikel en een video.

Een medewerker op de payroll zetten levert in de meeste gevallen niet alleen gemak en risicobeperking op, maar ook een kostenbesparing.

Loonkosten

Naast het brutoloon van de werknemer betaal je als werkgever ook nog een aantal andere zaken als je medewerkers in dienst hebt. Denk hierbij aan de verplichte wettelijke regelingen (zoals sectorpremies, opbouw vakantiedagen en –geld), risico’s, verzekeringen en overige kosten zoals pensioen en administratieve kosten. Als je loonkosten via payroll regelt dan betaal je een vaste kostprijs per gewerkt uur. Dit noemen we de factor. Deze dekt alle elementen van je personeelskosten. Je hebt dus geen verrassingen achteraf!

Kostenbesparing

Hoe levert payrolling dan een kostenbesparing op? Dit kan omdat Please al met veel ondernemers en werknemers samenwerkt. Dankzij deze groeiende aantallen en de kracht van ons collectief kunnen we processen automatiseren en versnellen. Bovendien kunnen we door onze omvang verzekeringen en pensioenpremies voordelig inkopen en risico’s beter spreiden en opvangen. Daarom zijn we ervan overtuigd dat je met onze diensten goedkoper uit bent dan wanneer je alles zelf regelt. Kortom: payrollen bij Please scheelt je niet alleen een hoop gedoe, maar dus ook geld!

Benieuwd wat payrolling voor jouw onderneming kost? Vraag vrijblijvend een voorstel aan of informeer bij een van onze adviseurs middels een persoonlijk adviesgesprek.