Terug naar overzicht

Overbelast als ondernemer? Zo los je dat op

Je kent het wel. ’s Avonds nog even dat ene mailtje wegwerken en voor je het weet ben je de hele avond aan het werk. Want op de zaak kom je er vaak niet aan toe. Voorheen deed je alles zelf, maar door de groei van je bedrijf moet je nu steeds meer uit handen geven. En dat is soms moeilijk. Maar stel jij jezelf wel eens de vraag? Moet ik dit nu doen? Of, moet ik dit nu doen?

Delegeren en prioriteren

Coaches op het gebied van timemanagement stellen hem vrijwel altijd. Het is een versimpeling van het “Eisenhower-model” dat je leert prioriteren en delegeren. Het lijkt misschien eenvoudig, maar hoe vaak voer je een taak uit die je medewerkers prima hadden kunnen overnemen? Juist.

Doe wat je het liefste doet

Vrije tijd is vaak een luxe voor ondernemers zoals jij. Want naast doen wat je het liefste doet, ondernemen, komt er veel meer kijken bij het runnen van een bedrijf. Denk aan wet- en regelgeving, verzekeringen en administratie, om er slechts enkelen te noemen. En heb je personeel in dienst, dan breidt je takenpakket nog verder uit. Je bent naast ondernemer óók werkgever. Je moet dan ineens parate kennis hebben van cao’s, verlof- en vakantiedagen, verzuim, verloningen en een goed personeelsbeleid.

Haal een expert in huis

Belangrijk is om te blijven doen waar je goed in bent. Haal een expert in huis of besteed taken uit waaraan je geen directe meerwaarde levert, of die simpelweg te veel tijd opslokken. Uiteraard kost het tijd om iemand in te werken, maar op de lange termijn bespaar je hiermee juist veel tijd. Een investering die het uiteindelijk dubbel en dwars waard is.

Bron: sprout.nl

Wij begrijpen dat je liever onderneemt dan je verdiept in het juridisch werkgeverschap. Breng jij je medewerkers bij Please onder, dan hoef je je daar geen zorgen over te maken. Wij nemen alle personeelszaken van je over. Zo houd je meer tijd over voor… ondernemen! Meer weten? Bekijk alle voordelen van payrolling of neem contact op met onze adviseurs.