Terug naar overzicht

Medewerker aan het woord – Michiel van Dongen (21)

Michiel van Dongen (21) is een heel tevreden medewerker op de loonlijst van Please. Hij werkt bij Leonardo’s Pizzeria in Scharendijke op het Zeeuwse Schouwen-Duiveland. Michiel vertelt over zijn ervaringen met Please en hoe het zo gekomen is dat hij zijn koffie uit een wel heel bijzondere mok drinkt.

Werk je fulltime?

“Nee, ik werk vooral in de weekenden en in de vakanties. Het werk bij een pizzeria is voor mij een prima bijbaan naast mijn studie Economie in Rotterdam.”

Heb je altijd al affiniteit gehad met de horeca?

“Ik werk al vanaf mijn 16e bij Leonardo’s en door de jaren heen heb ik alles wel gedaan. Ik ben begonnen in de keuken en heb me van daaruit opgewerkt. Op dit moment loop ik vooral in de bediening, al komt het geregeld voor dat ik in de keuken moet bijspringen. Het is leuk werk, maar ook best zwaar – dus ik heb niet direct een carrière in de horeca voor ogen.”

Hoe lang sta je al op de loonlijst bij Please?

“Toen ik er begon werkt mijn baas Carl nog met een ander kantoor, maar op een zeker moment is hij overgestapt naar Please. Ik geloof dat hij daar inmiddels 10 medewerkers op de payroll heeft staan. Ik vond het een vooruitgang, want ik vind Please echt een heel leuk bedrijf. Als ik ze bel omdat ik wat wil weten of een vraag heb, dan is het direct ‘hoi Michiel’. Ze weten echt wie ik ben en dat voelt gewoon heel goed. Ook fijn: ik krijg altijd een sms’je als mijn salaris is gestort.”

En dan stuur je een sms’je terug?

“Haha, ik weet dat het geen zin heeft maar vaak reageer ik er inderdaad voor de grap op, vooral als ik een paar biertjes op heb. En dan stuur ik het berichtje door naar Messenger op Facebook. Kreeg ik laatst zomaar een mok van ze met al mijn sms’jes erop geprint. Sympathiek toch?”

Persoonlijke en oprechte aandacht, dat vinden we belangrijk bij Please. Ook voor onze medewerkers. En ondanks dat wij ruim 10.000 medewerkers verlonen blijven we ons iedere dag inzetten om die persoonlijkheid te behouden. Ben je benieuwd naar meer ervaringen van medewerkers? Lees ook eens het artikel van Wencke Roefs. Zij werkt via Please bij meerdere bedrijven en kon dankzij de hulp van Please meerdere opleidingen en cursussen volgen die haar verder helpen in haar carrière als paalsportinstructrice.