Terug naar overzicht

Het klantverhaal van… Proton

Please deelt deze verhalen graag om andere ondernemers te inspireren. Deze keer in de schijnwerpers: Proton Engineering en Proton Assembly. Proton Engineering en Proton Assembly zijn gespecialiseerde technische Uitzend- en Detacheringsbureaus. Vanuit twee locaties in Eindhoven en Urmond zorgen zij, al ruim 17 jaar, voor het juiste personeel op de juiste plek.

Van startup naar succesvol bedrijf

Richard van Gils en Gerwald van Leenders kenden elkaar al een tijdje vanuit een eerdere baan bij een detacheerder uit Houten, voordat ze startten met Proton Engineering op de zolderkamer van Richard. Richard vertelt: “We werken als sinds 1995 in deze branche, ik bij een uitzendorganisatie en Gerwald bij een detacheerder. Zo kenden we deze markt al behoorlijk goed.”

Technisch personeel

Inmiddels is Proton gevestigd in twee panden in Limburg en Noord-Brabant met 9 mensen op kantoor en 200 man in de buitendienst. Richard: “Proton richt zich vooral op detachering van mensen in de elektrotechniek, en installatietechniek, machinebouw en werktuigbouwkunde. We verzorgen voor opdrachtgevers alles wat te maken heeft met flexibele arbeid en zijn vooral actief in het Zuiden van het land. De locatie in Urmond is er naast Eindhoven in januari 2019 bijgekomen.”

Klanten draaien lang mee

“Wat wel bijzonder is, is dat onze klanten al heel lang meedraaien. We hanteren vaste contactpersonen voor onze opdrachtgevers. We kennen onze klanten heel goed en proberen ook veel voor ze te doen. We zijn nuchter en hebben de mentaliteit dat alles kan binnen hun budget. Het dagelijkse contact is daarbij heel belangrijk en we organiseren af en toe een borrel of we gaan naar PSV, maar het ontzorgen op de behoefte die de klant heeft is eigenlijk het belangrijkste!”, aldus Richard.

Juiste man op het juiste project

Tegelijkertijd staan ook de medewerkers van Proton hoog in het vaandel. Richard: “We willen het goed doen voor onze medewerkers. We deden onze personeelsadministratie altijd zelf maar vanaf 1 januari 2016 zijn we in zee gegaan met Please. Je maakt een bepaalde afweging: wat vinden we nu zelf leuk? Wat doen we nu goed? En dat kwam neer op de juiste man bij het juiste project plaatsen voor het juiste tarief. Alle andere randzaken wilden we liever niet meer zelf doen, maar wel goed regelen. Daarom worden we nu voor alle personeelszaken volledig ontzorgd door Please.”

Werken in de regio

“Verder willen we onze medewerkers vooral leuk werk bieden. En mooie langdurige opdrachten, het liefst in de regio, want dat vinden veel mensen bij ons belangrijk. Ook moet de sfeer goed zijn. Mensen moeten bij je terecht kunnen met vragen, en het gevoel hebben dat ze serieus genomen worden. Je wilt goede mensen aan je binden, daarom bieden wij ook vaste contracten aan”, licht Gerwald toe.

Zelf de koers uitstippelen

“In de eerdere banen die we hadden, zagen we dingen die we wel anders zouden willen. Dat lukt natuurlijk niet als je zelf niet alles kunt bepalen. We vinden het nu vooral prettig dat we de vrijheid hebben om zelf de koers uit te stippelen”, vertellen de ondernemers.

Tip voor andere ondernemers?

Richard: “Als je een bedrijf wilt starten, is het handig als je eerst ervaring opdoet in loondienst. Gebruik je ervaring en schat goed in waar je kracht ligt. Doe de dingen waar je zelf goed in bent!”