Terug naar overzicht

Het klantverhaal van… HENK detachering

In de rubriek klantverhalen deelt Please de ondernemersverhalen van opdrachtgevers. 1100 opdrachtgevers in een keur aan branches met ieder voor zich een eigen verhaal en visie op hun branche. Please deelt deze verhalen graag om andere ondernemers op hun beurt te inspireren.

Deze keer in de spotlights: HENK detachering, een detacheringsbureau dat is opgericht om mensen op de juiste werkplek te plaatsen. Want, zo luidt de lijfspreuk van Henk: “Geïnspireerde medewerkers zorgen voor meer werkvreugde met als gevolg betere bedrijfsprestaties.”

Jong bedrijf met een berg aan ervaring

HENK detachering bestaat in de huidige vorm zes jaar maar in juni 2017 vond een rebranding plaats, de dienstverlening werd volledig gefocust op detachering en HENK detachering was geboren. Eigenaar en meewerkend voorman Frank van Mierlo kent de detacheringsmarkt als zijn broekzak vanwege zijn werkervaring in deze branche.

Mensen in hun kracht zetten

Frank: “Ik was vrij jong toen ik wist dat ik ooit voor mezelf wilde beginnen. In eerste instantie wist ik nog niet met wat precies, maar daar ben ik gaandeweg achter gekomen. Ik was in mijn werk altijd al gedreven en goed met mensen. Detachering sprak me aan en na een tijdje werken in deze branche ben ik op mijn 35e voor mezelf begonnen. Nu ben ik de hele dag bezig om mensen in hun kracht te zetten op de juiste werkplek, dat is mijn drijfveer.”

Weert en Eindhoven

HENK detachering is gestart in Weert en heeft inmiddels ook een kantoor geopend in Eindhoven. Daar worden gesprekken met opdrachtgevers en kandidaten gevoerd. Op kantoor zijn vijf mensen werkzaam. In de buitendienst werken er inmiddels 50 die werkzaam zijn via Please. Frank: “Als je alles waar je als werkgever mee van doen krijgt zelf moet doen, dan moet je eigenlijk een heel team van HR en juridische mensen hebben. Die kun je tegelijkertijd niet inzetten op het werk wat we daadwerkelijk doen: detachering. Daarom heb ik besloten dit deel uit te besteden bij Please.”

Wie is HENK?Please LR 9

“HENK is open, gedreven en ambitieus. HENK is nuchter en heeft een niet lullen maar poetsen mentaliteit.”

Ik vertel liever waarom we het doen

“Ik vertel liever waarom we werken in plaats van uit te leggen hoe we het doen. Ik kom ’s ochtends uit bed omdat ik het belangrijk vind om iedere dag weer mensen in hun kracht te zetten op hun werkplek. Als je gemotiveerde mensen hebt die met plezier werken, bereik je uiteindelijk betere resultaten. Mensen zijn de belangrijkste assets van je organisatie”, stelt Frank.

Ons uiteindelijke doel is een vast dienstverband

Voor alle mensen die gedetacheerd worden hanteert HENK detachering deta-vast als uitgangspunt. Na 1.300 uur werken bij een opdrachtgever, dat komt neer op ongeveer driekwart jaar, gaan medewerkers vaak over naar een vast dienstverband bij de klant. Dat wordt ook actief gestimuleerd, want uiteindelijk willen mensen toch ergens onderdeel van uitmaken.

Experts in bouw en techniek

Frank vertelt: “Wij bedienen met name opdrachtgevers in de bouw en techniek sector. Het zijn vooral bedrijven in de top van het mkb en de regio Zuid-Oost Nederland waaronder Brabant en Limburg. We werken vooral voor de toeleveranciers van grote technische bedrijven, zoals machinefabrieken. HENK detachering levert operators, onderhoudsmonteurs, werkvoorbereiders en vakmensen als timmermannen, loodgieters, tekenaars, ingenieurs en projectleiders. Onze mensen zijn opgeleid van MBO niveau 3 tot aan WO.”

Gezelligheid en contact is belangrijk

“We willen dat medewerkers zich op hun gemak voelen bij HENK, daarom hebben we maandelijks veel contact met de werknemers, als er bepaalde behoeften zijn en die zijn er bijvoorbeeld op basis van opleiding of training, dan overleggen we dat met hen. Maar ook gezelligheid is heel belangrijk. We organiseren een paar keer per jaar een borrel, een zomer-BBQ en een kerstborrel”, vertelt Frank.

Gouden tip voor andere ondernemers?

Frank: “Ik lig niet wakker van mijn werk. We hebben een duidelijke groeidoelstelling en alhoewel de weg daarnaar toe natuurlijk niet altijd een vlakke lijn is, doen we het over het algemeen goed en ga ik met heel veel plezier naar mijn werk. Mijn advies: Blijf altijd jezelf, ga voor goud en neem geen genoegen met minder. Ook al gaat het tien keer mis, iedere keer is de kans dat het wel lukt groter. Ik zeg vaak: “Een slechte dag is nog geen slechte week, een slechte week is nog geen slechte maand en een slechte maand nog geen slecht jaar.”