Terug naar overzicht

Het klantverhaal van… Fruitcake

Nederland is ruim 1,6 miljoen ondernemingen rijk. Aan het roer van deze ondernemingen staan unieke en gedreven ondernemers, allemaal met een eigen verhaal. Please werkt samen met ruim 1100 ondernemers en is benieuwd naar hún ondernemersverhaal. Dit keer vertelt Dirk Latijnhouwers over Fruitcake, het bedrijf dat hij ooit begon als project in het 5e jaar van het gymnasium.

Hier zijn we goed in!

v.l.n.r. Barry van den Heuvel, Luke Lathouwers en Dirk Latijnhouwers, eigenaars Fruitcake

Fruitcake is een jong en dynamisch bedrijf dat zich specialiseert in het maken van online producten, zoals websites, webshops, e-commerce en maatwerksystemen. Toen vrienden Barry, Luke en Dirk in 5 gymnasium meededen aan de wedstrijd websiteontwikkeling voor scholieren – ThinkQuest – hadden ze vast niet gedacht dat ze er jaren later hun brood mee zouden verdienen.

Toch bleek hun website zo goed dat ze de competitie wonnen. “Toen dachten we ‘hier zijn we goed in, dit moeten we vaker doen!’ en zo zijn we er een beetje ingerold” vertelt Dirk. “In de 5 jaren erna, waarin we dit eigenlijk naast onze universitaire studies deden, kregen we steeds meer klanten. Hierdoor was de stap om ons bedrijf fulltime te runnen in 2012 een stuk gemakkelijker. We hadden al een goede basis.”

Met Fruitcake naar de cloud

Tegenwoordig richt Fruitcake zich steeds meer op het ontwikkelen van back-end systemen op maat. “We werken een online oplossing uit voor klanten met een automatiseringsvraagstuk. Het leuke is dat we niet branche-specifiek opereren. We ontwikkelen webshops en websites voor ondernemers, van ZZP’ers tot bedrijven met 100 werkplekken. In de e-commerce zijn we vooral business to business actief. Onze maatwerksystemen bieden we met name aan voor het mkb, en dat kan echt alles zijn. We bouwen systemen voor de paardenbranche, fitnessbranche en bijvoorbeeld de afvalbranche. In iedere branche zien we de trend dat men softwarepakketten die nu nog op een computer staan naar de cloud wil brengen en wil voorzien van een nieuw jasje. Onze klanten willen een systeem dat gemakkelijk is in het onderhoud, efficiënt en snel werkt en met hun telefoon te bedienen is. Ook een fitnessschool wil in direct contact staan met haar klanten via pushberichten, één-op-één klantcontact en de mogelijkheid om online te reserveren.”

Het voordeel van een jong team

Het kantoor van Fruitcake in Sint-Oedenrode

Met zijn 31 jaar is Dirk één van de oudste van zijn team. Van een jong en dynamisch team mogen we dus zeker spreken. “Dat klopt” zegt Dirk.

“Wij vinden het heel lekker om met een jong team te werken. Dan krijg je al snel een andere denkwijze, een bepaalde inslag die wij heel fijn vinden.” Uiteraard heeft Fruitcake ook een eigen filosofie. Nieuwe collega’s krijgen ruim de tijd om naast de software en programmatuur ook het bedrijf en de bedrijfsfilosofie te leren kennen voordat ze actief meedraaien in de productie. “Dat levert kwaliteit en loyaliteit op” zegt Dirk. En die kwaliteit resulteert in bergen werk. “95% van alle klanten zijn het resultaat van mond-tot-mond-reclame, koude acquisitie en online adverteren doen we niet. Als je je werk goed doet gaat dat vrij snel rond.”

Randzaken? Liever niet!

Maar al dat werk levert de mannen van Fruitcake ook een overvolle agenda op. “Soms denk ik wel, hoe krijg ik dit allemaal in één week gepast? Het is heel prettig om dan minimaal bezig te zijn met randzaken. Van Please krijgen we één keer per maand een factuur en dan is alles geregeld. We hebben de rekensom gemaakt nu we 5 mensen fulltime in dienst hebben, maar payroll is niet gek veel duurder en dit is zoveel idealer. We weten dat het altijd goed geregeld is en kunnen altijd terugvallen op een partij die écht ervaring heeft. We zijn vast niet de grootste klant, maar het voelt altijd alsof je belangrijk bent bij Please. Als je belt weten ze meteen wie je bent en waarom je belt. Je wordt niet 3 keer doorverwezen.”

Bel Please en het wordt geregeld

“Ik ben zelf vroeger als medewerker bij Please in dienst geweest toen ik een bijbaantje had. Dat contact heb ik als heel prettig ervaren, dus toen we zelf op zoek waren naar een geschikte partner was het voor ons een kwestie van: bel Please en het wordt geregeld. In het begin hadden we alleen een parttimer in dienst met een nulurencontract. Dat was heel fijn via Please, zo hadden we er zelf geen omkijken naar. Toen de eerste fulltime medewerker kwam was het eigenlijk heel logisch om diegene ook via Please te verlonen, daar hebben we nooit echt over getwijfeld. We hebben nu zelfs twee medewerkers met een vast dienstverband via Please. Nieuwe medewerkers vinden het wel eens raar dat ze niet direct bij ons in dienst zijn, maar als je het uitlegt en de voordelen voor medewerker laat zien is het eigenlijk nooit een issue.”

Focus, focus, focus

Afsluitend vragen we onze ondernemers altijd om een ondernemerstip. Dirk’s tip? “Focus op datgene waarin jij als ondernemer wilt groeien. Zorg dat de randvoorwaarden goed zijn afgedekt zodat je daar geen tijd aan hoeft te besteden. Verzamel partners om je heen die deze zaken van je overnemen zodat je kunt doen waar je goed in bent!”

Nou Dirk, dat kunnen wij alleen maar beamen!

 

Wil je meer inspirerende ondernemersverhalen lezen? Lees dan hier verder. En wil je net als de mannen van Fruitcake alle randzaken van het werkgeven uit handen geven? Bel eens met onze adviseurs via 0492 388 888 voor een adviesgesprek. Dan weet je meteen hoe wij jou kunnen ontzorgen.