Terug naar overzicht

Flexibel werken, wat levert het op?

Het komt steeds vaker voor, werkgevers die hun medewerkers de optie bieden om flexibel te werken. Met de huidige technologie is het natuurlijk makker dan ooit om de werktijd én werkplek flexibel in te delen. En wist je dat dit zowel jou als werkgever maar ook jouw medewerkers voordelen oplevert?

Wie wil het nou niet? Je laptop op een warme zomerdag openklappen op je balkon of op zaterdagmiddag een paar uurtjes werken zodat je op woensdagmiddag een privé-afspraak kan plannen. Steeds meer werkgevers en medewerkers hebben in de gaten dat zij niet alleen van maandag tot vrijdag van 09:00 – 17:00 uur van toegevoegde waarde zijn voor een bedrijf, maar ook daarbuiten. Onderzoek laat zien dat inmiddels 3 van de 8.3 miljoen van de medewerkers en zelfstandigen flexibel werkt. Natuurlijk zijn niet alle beroepen geschikt voor flexibel werken. Toch is er een grote groep die het wel kan maar (nog) niet doet en dat is eigenlijk zonde.

Wat een geluk!

Je mag stiekem van geluk spreken als jij als werkgever flexibel werken stimuleert of toelaat. Jouw medewerkers worden hier namelijk gelukkiger van. Ze krijgen meer rust in hun vrije tijd, het gevoel van vrijheid neemt toe en, ook heel fijn, de stress neemt af! Stel jij je als werkgever flexibel op? Dan kun je meer waardering en medewerkerstevredenheid verwachten! Dat is toch wat jij wilt als werkgever? En dan hebben we het nog niet eens gehad over de productiviteit, flexibiliteit en het concentratievermogen van je medewerkers. Op deze manier van werkgeven verbeteren het timemanagement en de prestaties van medewerkers, maar zijn ze ook beter in het halen van deadlines. Tijd voor actie dus want zo vang je wel heel veel spreekwoordelijke vliegen in één klap!

Oeps! We konden je formulier niet vinden.

Niet alleen geluk, maar ook financieel voordeel

Ik hoor je al denken, ‘levert dat flexibel werken ook nog financieel voordeel op?’ Jazeker! Kijk dan vooral naar het economisch voordeel zoals het verminderen van vervoerskosten en de benodigde kantoorruimte. Als je medewerkers de mogelijkheid biedt om thuis te werken is er ook een kleinere kans op verkeersongevallen en verloren tijd die medewerkers kwijt zijn aan het reizen. Lees ook wel; files. En die files leveren vaak stress op wat uiteindelijk, in combinatie met de werkdruk en de slechte werk-privé balans, kan resulteren in een burn-out dus tel dat alles maar bij elkaar op…

Oeps! We konden je formulier niet vinden.

Flexibel werken-tool

Het is natuurlijk niet altijd makkelijk om van de een op de andere dag flexibel te gaan werkgeven. Maar om jouw bedrijf inzicht te geven in de mogelijke besparingen van flexibel werken heeft VodafoneZiggo de Vodafone flexibel werken-tool ontwikkeld. Met behulp van deze tool wil VodafoneZiggo het bedrijfsleven stimuleren om na te denken over de voordelen die flexibel werken met zich meebrengt. Zowel op sociaal maatschappelijk vlak als financieel. Er is vaak meer mogelijk dan je denkt. Het vraagt alleen wat flexibiliteit van werkgevers, want voor niemand zijn de aanpassingen hetzelfde.

Met een beetje flexibiliteit kun jij als werkgever dus heel veel besparen en winnen!

Oeps! We konden je formulier niet vinden.