Terug naar overzicht

Dit zijn dé voordelen van payroll

Overweeg jij om te gaan payrollen? Diverse ondernemers gingen je al voor. Zoals de jonge start-up die op het punt staat zijn eerste werknemer aan te nemen. Of de mkb’er die ineens een forse groei doormaakt. En ook voor de ondernemer die meer dan tien medewerkers verloont kan payrolling interessant zijn. Waarom kozen zij voor deze service? En wat zijn de voordelen voor jou? Lees snel verder en bekijk de video.

Gemak

Je wilt dat alles binnen je bedrijf goed geregeld is, ook de zorg voor je personeel. Maar heb je de tijd, zin en kennis om naast het runnen van uw bedrijf een volledige salaris- en personeelsadministratie bij te houden? Payroll-organisaties zijn expert op het gebied van werkgeven. Wanneer je kiest voor payroll hoef je je niet langer te verdiepen in verzekeringen, premies, pensioenen en ingewikkelde wet- en regelgeving, dat doen wij voor jou. Je hoeft alleen de gewerkte uren online door te geven en wij regelen de rest. Jouw medewerkers worden daarna automatisch en op tijd uitbetaald. Je krijgt een overzichtelijke factuur en weet precies wat iedere werknemer kost, geen verrassingen dus. En weer tijd om aan de zaak te besteden.

Flexibiliteit

De markt is constant in beweging. Je wilt kunnen inspringen op toenemende vraag, maar wat als het even wat minder gaat? Het is belangrijk om een aantal vaste medewerkers in dienst te hebben, die de kern vormen van je bedrijf. Maar een flexibele schil net zo goed belangrijk. Als werkgever kan je medewerkers slechts 2 jaar flexibele contracten aanbieden. Wij begrijpen dat de risico’s voor werkgevers erg groot zijn en dat je niet iedereen een vast contract aan kúnt bieden. Zet je jouw medewerkers op de payroll, dan kun je hen tot wel 5,5 jaar flexibel in dienst houden.

Minder risico’s

Weet je wat er van je wordt verwacht wanneer een medewerker ziek wordt? Hoe zit het met verzuim? Ben je daarvoor verzekerd? Wat zijn je rechten en plichten? Hoe zit het dan met re-integratie? En wat als een medewerker ziek uit dienst gaat? De kosten van een zieke werknemer zijn vaak enorm en kunnen oplopen tot wel €400,- per dag*. Wanneer je payrollt, verleg je het juridisch werkgeverschap naar de payroll-organisatie. Wij zijn dan verantwoordelijk voor de kosten, verzuimbegeleiding en re-integratie. Een geruststellende gedachte.

Collectiviteit

Dankzij onze omvang kunnen we de kosten laag houden, processen automatiseren en versnellen en risico’s beter opvangen. Zo bespaar je tijd en geld. En heb je een vraag? Dan staan onze experts altijd voor je klaar. Daarnaast krijgen je medewerkers korting op verzekeringen en leuke dagjes uit. Payroll je via Please, dan volgen al je medewerkers geheel gratis online trainingen via GoodHabitz, hét onlinetrainingsplatform.

Meer weten? Bekijk ook de video ‘Wat kost payroll?’ En ben je ook benieuwd wat payrolling je oplevert? Onze adviseurs komen graag bij je langs voor een offerte op maat

* Volgens MKB servicedesk