Terug naar overzicht

Deze apps mag je als ondernemer niet missen

Het leven van een ondernemer is druk. Daarom wil je vanzelfsprekend tijd besparen waar mogelijk. Met deze 4 apps maak je dagelijkse werkprocessen efficiënter en praktischer! Dus wissel Whatsapp eens in voor deze één van deze gratis apps voor ondernemers!

1. Trello: overzichtelijk plannen en samenwerken

Voorbeeld Trello board

 

Trello is een handige gratis tool die zich focust op het optimaliseren van planningen en het overzichtelijk houden van projecten. Vooral als je met een team aan een project werkt en niet altijd fysiek bij elkaar kan zijn, is het overzicht bewaken een essentiële bouwsteen voor succes. In de praktijk gaat dit niet altijd goed. Een typisch voorbeeldje: oneindige reeks mailtjes die over en weer (door)gestuurd worden en teruggezocht moeten worden. Klinkt dit bekend in de oren? Trello helpt je orde in deze chaos te scheppen.

Je begint met het maken van ‘to do’ lijsten, waar je vervolgens ‘cards’ in kunt maken met taken erin. Deze taken kun je verschuiven, afhankelijk van de prioriteit of status. Onder deze taken kun je opmerkingen van teammembers, bijlagen, deadlines, afbeeldingen en andere belangrijke zaken zetten.

Wat Trello van toegevoegde waarde maakt, is het overzichtelijke en visuele van de tool. In één oogopslag heb je alle projectinformatie op een rijtje. Je weet waar je teammembers mee bezig zijn en andersom. Alle communicatie verloopt zo live en online op 1 plek en jij of je medewerkers worden niet meer gestoord door allerlei details per mail. Productiever werken dus!

2. Gekko: gratis uren schrijven, bonnetjes beheren en rittenregistratie

Gekko apps

Gekko is een Nederlandse tool die administratiehulp biedt aan kleine bedrijven en ZZP’ers. Gekko bestaat uit drie apps: Gekko Uren, Gekko Bonnen en Gekko Ritten.

Met Gekko Bonnen digitaliseer je de ‘bonnetjesstapel’. Je maakt foto’s van bonnetjes of facturen. Vervolgens vul je de gegevens in en wordt alles direct verwerkt. Gekko is een handige tool om je digitale administratie, volgens de richtlijnen van de belastingdienst, compleet te hebben.

Met Gekko Uren kun je je uren makkelijk registreren. Je voegt klanten en projecten toe en timet hoe lang je bezig bent met een bepaald project. Je klant krijgt dit vervolgens te zien. Zet daarom ook een omschrijving van je werkzaamheden erbij. Ideaal voor ondernemers die meer inzicht willen in welk type werkzaamheden het meeste oplevert.

Net als de welbekende bonnetjes is het vaak ook geen feest om je zakelijke en routes kilometers goed bij te houden. Wel met Gekko. Achteraf of direct doordat de app je kilometers via GPS bijhoudt.

3. Seven: kom aan je dagelijkse hoeveelheid lichaamsbeweging 

Seven

Seven is een gezondheidsapp die je iedere dag 7 minuten sportoefeningen laat doen. Op het eerste opzicht misschien niet helemaal vanzelfsprekend voor dit lijstje. Maar met een drukke agenda is het vaak lastig om aan de dagelijkse hoeveelheid lichaamsbeweging te komen. En fitte ondernemers presteren nu eenmaal beter.

Dus zoek niet langer naar excuses om niet naar de sportschool te hoeven, want 7 minuten per dag, dat moet voor iedereen mogelijk zijn. De app stuurt je een melding wanneer het tijd is om te beginnen en naast je telefoon zijn er geen benodigdheden. Aan de slag dus!

4. Facebook pagina beheer app: makkelijker in contact met je doelgroep

Facebook paginabeheer tool

Facebook is nog steeds het social media platform met het grootste bereik ter wereld. Om je bedrijfspagina zo optimaal mogelijk te beheren, is de Facebook Pagina beheer app nuttig. Zo kun je de paginastatistieken in een oogopslag zien, berichten gemakkelijker posten en is alles gewoonweg overzichtelijker.