Terug naar overzicht

De hoogtepunten van 2 jaar HR blogs

Ken jij onze HR expert Malaika van den Eijnde al? En wist je dat ze naast HR expert ook een van de Please bloggers is? Vandaag blogt Malaika precies 2 jaar. Hoe leuk is dat?! Maar wat misschien nog veel leuker is om te vermelden, is dat haar blogs in totaal 1645 keer zijn gelezen!

8 blogs in 2 jaar

Ieder kwartaal voorziet Malaika haar lezers van HR tips én ervaringen uit de praktijk, gemixt met een goede dosis humor en zelfkennis. Zo opende ze haar eerste blog, precies 2 jaar geleden, als volgt:

“Ik was zo’n kleuter waardoor het boodschappen doen voor mijn moeder geen half uur, geen uur maar een volledige ochtend in beslag nam. Ik wilde overal achter de toonbank kijken. Zelf het gehakt afwegen bij de slager, zelf de peren pakken bij de groenteboer en de caissière helpen met afrekenen in de supermarkt. Het winkelpersoneel kon er wel om lachen, maar mijn moeder nam me liever niet meer mee.”

Charmant, persoonlijk, interessant én leerzaam

Maar Malaika charmeerde haar lezers de afgelopen 2 jaar niet alleen met persoonlijke anekdotes. Zo schreef ze ook over ‘Vitaliteit op de werkvloer’. Wat levert dat eigenlijk op? Waarom is het zo belangrijk om daar als werkgever bewust mee bezig te zijn? En wat kun je concreet doen om de vitaliteit van je medewerkers te vergroten? Ook legde Malaika in haar blog: Do’s and don’ts: extraatjes voor je personeel uit hoe jij als werkgever je waardering kunt uiten naar je personeel. En nee, dat hoeft niet met en dikke lease-auto. 😉

There’s a baby on the way

En herinneren jullie je de blog ‘Teamuitbreiding in alle soorten en maten’ nog? Dé blog waarin Malaika aankondigde haar team (met HR expert Anke van Alst) én haar gezin (met dochtertje Mijs) uit te breiden. Malaika wist deze leuke aankondiging uiteraard ook weer een interessante HR draai te geven, namelijk met een stappenplan inclusief tips & tricks voor mkb-ondernemers die ook op zoek gaan naar een nieuwe medewerker.

Nog lang niet uitgeblogt

Gelukkig is Malaika nog lang niet uitgeblogt. Ze heeft zelfs, samen met HR expert Anke, een uitstapje gemaakt naar een podcast. Zo kunnen we haar inzichten niet alleen lezen, maar ook beluisteren.

Heb jij de afgelopen 2 jaar alle blogs van Malaika gelezen dan weet je precies waar we het over hebben. Heb je dat nu nog niet gedaan? Geen zorgen. De gemiddelde leestijd van Malaika’s blog is 3,5 minuut. Dus zo ben je binnen een half uur helemaal bij.

Je vindt ál haar blogs hier:

Blog: Do’s and don’ts: extraatjes voor je personeel
Blog: After-holiday dip? Nee hoor!
Blog: Teamuitbreiding in alle soorten en maten!
Blog: Beoordelingsgesprekken afschaffen? Ze zijn waardevol!
Blog: Vitaliteit op de werkvloer, een trend of enorm waardevol?
Blog: Hoe beperk je ‘zomervakantiestress’?
Blog: Kijk eens in de spiegel, wat zie je dan?
Blog: Waarom moeilijk doen als het samen kan?