Contract voor onbepaalde tijd ook met payroll mogelijk

Ondernemers associëren payrolling doorgaans met flexibiliteit. Dat klopt natuurlijk ook wel, maar flexibiliteit is niet het enige dat telt. Soms is een medewerker zo goed of zo waardevol voor de onderneming dat je ‘m als werkgever helemaal niet kwijt wilt. Dan is een arbeidsovereenkomst voor onbepaalde tijd een prima optie. 

Please heeft in haar cao dan ook de mogelijkheid opgenomen om zowel flexibele arbeidsovereenkomsten als arbeidsovereenkomsten voor onbepaalde tijd aan te bieden. Dat laatste gebeurt ook – sterker: het aantal medewerkers in dienst op basis van een arbeidsovereenkomst voor onbepaalde tijd stijgt.

Investeren

Getuigt het van lef om in deze economische tijden arbeidsovereenkomsten voor onbepaalde tijd aan medewerkers aan te bieden? Wij denken van niet. Als een succesvolle ondernemer ons vraagt een bepaalde medewerker in vaste dienst te nemen, zien wij dat eerder als een bijdrage aan de zekerheid en de continuïteit van diens onderneming. Natuurlijk: we gaan niet over één nacht ijs. Het moet duidelijk zijn dat zowel de werkgever als de werknemer uit het juiste hout gesneden zijn en dat het een werkrelatie betreft met toekomst. Maar als aan die voorwaarden is voldaan (waarbij de leeftijd van de werknemer nadrukkelijk géén rol speelt!), dan ‘investeren’ wij graag mee en bieden we een arbeidsovereenkomst voor onbepaalde tijd aan.

Ontslagbescherming medewerker

Eén opmerking moet ik als jurist wel even maken: ook al staat de betreffende medewerker bij ons op de loonlijst, je kunt er niet meer zomaar ‘van af’. Zelfs als er gegronde reden is om het vaste contract alsnog te beëindigen (je hebt bijvoorbeeld minder opdrachten), dan nog geniet deze medewerker ontslagbescherming. Er zal dus enige tijd overheen gaan voordat het contract kan worden ontbonden en gedurende die periode zal Please de loonbetalingen doorfactureren. Reden om er dan maar vanaf te zien? Geenszins. Een echte goede kracht is onbetaalbaar en een goede ondernemer zal altijd eerst naar andere creatieve oplossingen zoeken, alvorens te bezuinigen op personeel. Wie vertrouwt in de eigen onderneming, kan dus prima (een deel van de) medewerkers via Please een arbeidsovereenkomst voor onbepaalde tijd bieden.

Ilse Vermeulen
Juriste Please

Vond je dit artikel interessant?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf automatisch op de hoogte van nieuws en tips over ondernemen en werkgeven.

Inschrijven

Gerelateerde artikelen

Het klantverhaal van… Trendy Speelgoed

Anne Berkers Marketing manager | Please

Part 2: the making of werkgeverskracht met… Anne

Zo start je een goedlopend horecabedrijf

Gebouw | Please

Please start samenwerking met opleidingsinstituut NTI

productiviteit medewerkers

Verbeter je dienstverlening met mobiele marketing