Terug naar overzicht

Co-partner én ambassadeur van MKB Rotterdam Rijnmond

Onze collega Arno van Helvoirt, adviseur bij Please, maakt al geruime tijd deel uit van het netwerk van MKB Rotterdam Rijnmond. Om de samenwerking te bekrachtigen werd Please in oktober 2017 officieel co-partner. Ook is Arno namens Please actief als ambassadeur van MKB Rotterdam Rijnmond. Dit houdt in dat hij een groep ondernemers onder zijn hoede neemt om het contact intensiever aan te halen en hen meer te betrekken bij de activiteiten van MKB Rotterdam. Tijd voor Arno om zichzelf en Please eens officieel voor te stellen. Dit deed hij in de mei editie van MKB magazine Rotterdam Rijnmond. 

Publicatie Please in MKB magazine“Voorafgaand aan een netwerkborrel of – event neem ik contact op om de leden te motiveren om te komen. Ik ben daar dan zelf ook om ze de hand te schudden en in contact te brengen met andere leden en partners.” vertelt Arno enthousiast.  Zowel in zijn functie als ambassadeur bij MKB Rotterdam als adviseur bij Please merkt Arno dat veel ondernemers vaak dezelfde hindernissen moeten nemen als het aankomt op personeelszorg. Je wilt dat alles zo goed en zo eenvoudig mogelijk geregeld is, maar hoe doe je dat? “Ik laat ondernemers graag kennismaken met payrolling”.

Ik laat ondernemers graag kennismaken met payrolling

Payrolling betekent het uitbesteden van alles wat met personeel te maken heeft bij één loket. Daar heb je dus geen omkijken meer naar. Een payroll organisatie als Please neemt het juridisch werkgeverschap over van jou als ondernemer. Je medewerkers zijn dan juridisch in dienst bij Please, maar verrichten hun dagelijkse werkzaamheden bij jou op de werkvloer. Op deze manier draag je je werkgeversverplichtingen en risico’s over aan een externe partij. Arno van Helvoirt: “Jij geeft alleen nog maar online alle gewerkte uren aan ons door. Please verzorgt alles rondom verzuim, ziekte, cao’s, steeds veranderende wet- en regelgeving, vakantiegeld, pensioenen en ook eventuele arbeidsconflicten. Zo houd jij meer tijd over voor je bedrijf!”

We komen altijd langs voor advies op maat

Op de vraag of payroll een dure dienstverlening is, antwoord Arno: “Dit hoor ik wel vaker, maar vaak is payroll goedkoper dan je denkt. Deze misvatting komt veelal door gebrek aan inzicht in de daadwerkelijke payrollkosten. Daarom hebben we een nieuwe tool ontwikkeld: de payroll calculator. Door antwoord te geven op vijf vragen krijg je als ondernemer direct een goede indicatie van je payrollkosten.” En wil je meer informatie, gespecificeerd op je persoonlijke situatie? Dan kan dat natuurlijk. Arno: “We komen altijd langs voor advies op maat. Er zijn zoveel mogelijkheden, dus het is belangrijk om te kijken welke van toepassing zijn op jouw onderneming. We vergelijken je payrolltarief ook met de kosten die je maakt als je zelf je personeel verloont. Zo heb je een goed overzicht en kun je goed geïnformeerd de afweging maken.

Ben jij een ondernemer in de regio Rotterdam Rijnmond en benieuwd naar de netwerkmogelijkheden? Neem gerust contact op met Arno via 0492 388 888 | a.vanhelvoirt@please.nl of lees er alles over op de website van MKB Rotterdam Rijnmond. Ben jij al lid van MKB Rotterdam Rijnmond? Ontmoet Arno dan op 10 juli a.s. tijdens de leden Zomer BBQ