Terug naar overzicht

Boekrecensie: ‘Het RetailTheater’

Het boek Het RetailTheater is het praktische vervolg op retailbijbel Prikkel de Koopknop en geeft antwoord op de vraag hoe je ervoor zorgt dat je klant ook echt koopt. De auteurs van het boek noemen zichzelf niet voor niets regisseurs van winkelbeleving: zij vergelijken de winkel met een theater waarin je dagelijks een show opvoert om je klanten te vermaken.

Het RetailTheater is een netwerkorganisatie, online platform en boek ineen. Auteurs Carin Frijters en Femke Cuijpers noemen zichzelf regisseurs van winkelbeleving. De twee dames vormen samen met een heel team retailspecialisten het RetailTheater. En geloven in de toekomst van de fysieke winkel. Zij benadrukken wel dat je – zeker met de komst van webshops – als retailondernemer het verschil moet kunnen maken. In het boek leggen Frijters en Cuijpers, aan de hand van allerlei voorbeelden, uit wat de huidige spelregels zijn in retail. Elke ochtend je winkel openen en wachten tot klanten binnenkomen is niet voldoende. Je moet de aandacht van de klant op jouw winkel kunnen vestigen en zorgen voor een optimale winkelbeleving. Met als doel dat klanten niet alleen bij je binnenstappen maar juist ook terug blijven komen. De auteurs nemen je stap voor stap mee bij alles wat komt kijken bij retailmerchandise.

Omni-channel

Omdat de retailwereld blijft veranderen is Het RetailTheater een omni-channel boek. Hierdoor kun je tijdens het lezen switchen naar de website van het RetailTheater. Daar vind je vervolgens de meest actuele voorbeelden, filmpjes of andere informatie. Het RetailTheater bestaat uit een grote groep retailspecialisten met elk hun eigen expertise. Zo biedt het boek adviezen op de meest uiteenlopende gebieden zoals styling, merchandise, routing, product, layout en activatie.

Nieuwsgierig naar het RetailTheater? Op de website vind je alle informatie over hoe je regisseur van je eigen winkel kunt worden. Download er ook alvast een preview van het boek.

Meer winkelomzet? Naast lezen van het RetailTheater kun je ook eens kijken naar de zes tips voor meer omzet van ondernemerscoach Fred Rutgers.