Als bedrijfsleider in de horeca op de payroll, hoe is dat?

Sao Krotwongthong (26) is bedrijfsleider bij Deli Bird Thai Kitchen en vertelt hoe zij als bedrijfsleider omgaat met drukte en hoe het is om zelf op de payroll te staan.Sao Krotwongthong (26) is bedrijfsleider bij Deli Bird Thai Kitchen en vertelt hoe zij als bedrijfsleider omgaat met drukte en hoe het is om zelf op de payroll te staan.

“Ik werk inmiddels twee jaar fulltime als bedrijfsleider bij het restaurant Deli Bird Thai Kitchen op Katendrecht in Rotterdam. Daarvoor werkte ik parttime, omdat ik toen nog een opleiding volgde. Toen de eigenaar mij op zeker moment vroeg om leiding te gaan geven aan het team heb ik direct ja gezegd, want het is een heel erg leuk team hier en er hangt hier een supersfeer. Het is altijd druk en ik ben altijd bezig.”

Een groot voordeel van flexibele inzet van personeel is dat er altijd wel iemand kan inspringen bij ziekte of afwezigheid

Vooruitgang

“Ik geloof dat het nu drie jaar geleden is dat we te horen kregen dat er iets ging veranderen en dat we bij Please een payrollcontract kregen. Ik had daar helemaal geen problemen mee – sterker nog: het was eigenlijk een vooruitgang, want daarvoor kreeg ik per week uitbetaald en vond ik het soms moeilijk om mijn salaris niet direct uit te geven. Bij Please krijg ik nu per maand uitbetaald, en dat werkt voor mij persoonlijk veel prettiger.”

Keurig en correct

“Verder ben ik ook helemaal tevreden: mijn salaris staat altijd keurig op tijd op mijn rekening en het klopt altijd qua uren. Alleen onlangs ging er even iets mis omdat er per ongeluk te weinig gewerkte uren waren doorgegeven. Maar dat was met één belletje naar Please ook weer heel snel opgelost, dus dat is heel fijn!”

Ziekte

“Als iemand zich ziek meldt, proberen we het altijd onderling te regelen: we zijn met 17 man in het team, dus er kan altijd wel iemand inspringen. Dan ruilen we gewoon onderling een paar dagen. Langdurig ziekteverzuim heb ik in die twee jaar nog niet meegemaakt: het zijn allemaal jonge mensen die hier werken, en die blaken van de energie.”

Lees hier meer verhalen van medewerkers over hoe het is om op de payroll te staan. 

Gerelateerde artikelen

minimumloon horeca | Please

Kunnen horecamedewerkers ook wat ze zeggen?

Gebouw | Please

Please verhuist naar Helmond

Stijging minimumjeugdloon

Het klantverhaal van… Trendy Speelgoed

Werk | Please

Blog van onze backoffice-expert