Terug naar overzicht

Aantal vacatures detailhandel groeit flink

Het gaat goed met de werkgelegenheid in de detailhandel. Uit recent onderzoek van banenzoekmachine Joblift blijkt namelijk dat het aantal vacatures in de detailhandel met gemiddeld 6% per maand groeit. Ter vergelijking: het aantal vacatures in de e-commerce-sector groeide slechts 2% , wat overeenkomt met de groei van de arbeidsmarkt als geheel. 
Kortom, de detaihandel lijkt weer in de lift te zitten. Daar moet wel bij aangetekend worden dat het vooral de grote concerns zijn die deze groei voor hun rekening nemen. Zo heeft Albert Heijn ruim 2400 vacatures in aanbieding, Kruidvat ruim negentienhonderd en Action zo’n zeventienhonderd. De drie grootste Nederlandse webwinkels – Bol.com, Coolblue en Wehkamp – bieden gezamenlijk slechts 504 vacatures aan.

Hoewel de meeste grote Nederlandse retailers ook online actief zijn, bestaat de top vijf van meest gezochte werkkrachten uit functies gericht op de winkelvloer. MKB’ers die op zoek zijn naar nieuw personeel voor hun winkel, maar geen zin hebben in de bijbehorende risico’s of de papierwinkel liever uitbesteden, kunnen ook payrolling eens overwegen. Zo heeft Please bijvoorbeeld ruime en zeer specifieke ervaring in het verlonen van winkelpersoneel.

Dus overweeg ook je als retailer nieuwe winkelmedewerkers aan te nemen? Bespreek dan ook eens de mogelijkheden met payroll met een van onze adviseurs.